Υπερψήφισε τον κρατικό προϋπολογισμό η Ολομέλεια της Βουλής – Πώς τοποθετήθηκαν κόμματα και βουλευτές
Με 37 ψήφους υπέρ και 19 εναντίον εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2026.

Στο όχημα βρίσκονταν ένας μόνιμος αξιωματικός και δύο στρατιώτες.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Η πρώτη ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας για το ατύχημα με άρμα μάχης - Διατάχθηκε έρευνα
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ALPHA Κύπρου και του Χριστόφορου Νέστορος, οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι το ατύχημα προκλήθηκε από διάβρωση του εδάφους λόγω των πρόσφατων βροχοπτώσεων, με αποτέλεσμα το όχημα να ανατραπεί στο πλάι.
Ελαφρά τραυματίστηκαν ένας στρατιώτης και ένας δόκιμος, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Στους τραυματίες παρασχέθηκαν επιτόπου οι πρώτες βοήθειες και με ασθενοφόρο μεταφέρθηκαν στο Γ.Ν. Λευκωσίας για περαιτέρω εξετάσεις. Η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.
Το Υπουργείο Άμυνας έχει διατάξει έρευνα για τα αίτια και τις διαδικασίες ασφαλείας της άσκησης.
Τα άρματα Cascavel θεωρούνται πεπαλαιωμένα και παρουσιάζουν συχνά μηχανικά προβλήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η αντικατάστασή τους και στη συνέχεια η απόσυρση και εκποίησή τους. Από τα 120 άρματα, τα 79 είναι ενεργά και τα 41 χρησιμοποιούνται για ανταλλακτικά.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




