ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νομοθετική ρύθμιση των δανείων σε ξένο νόμισμα, ζητά ο Σύνδεσμος Δανειληπτών

Νομοθετική ρύθμιση των δανείων σε ξένο νόμισμα, ζητά ο Σύνδεσμος Δανειληπτών

Την νομοθετική επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολίτες που έχουν συνάψει δάνεια σε ξένο νόμισμα ζητά από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών ο Πρόεδρος του Συνδέσμου δανειοληπτών Κώστας Μελάς, τονίζοντας ότι η Βουλή και όχι η Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να έχει τον τελευταίο λόγο επί του θέματος.

Σε υπόμνημά του, ο κ. Μελάς αναφέρει ότι μετά από έντονο προβληματισμό, κατόπιν μελέτης των πρόσφατων νομολογιακών εξελίξεων σχετικά με τα δάνεια σε ξένο συνάλλαγμα, - ιδίως την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με αρ. 3789/15 η οποία δημοσιεύτηκε στις 20/11/2015 ΚΑΙ την απόφαση που εκδόθηκε από τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών στις 23/11/2015 αναφορικά με τις καταχρηστικές ρήτρες σε δανειακές συμβάσεις προς το καταναλωτικό κοινό -, ο Σύνδεσμος «αποτείνεται ταπεινά στην νομοθετική εξουσία ζητώντας να λυθεί το θέμα νομοθετικά, εκτός εάν οι τράπεζες από μόνες τους πλέον αφαιρέσουν ολόκληρη την συναλλαγματική και την επιτοκιακή ζημιά που έχουν προκαλέσει στους συμπολίτες μας».

Σημειώνοντας ότι την αποκλειστική ευθύνη για την δημιουργία του  τεράστιου αυτού προβλήματος την φέρουν οι ίδιες οι τράπεζες καθώς και η Κεντρική και θα πρέπει επιτέλους να αρχίσουν να πληρώνουν για αυτά που προκάλεσαν στον τόπο μας, κ. Μελάς εκφράζει την συμφωνία του Συνδέσμου στο να δοθεί η τελευταία ευκαιρία στην Κεντρική Τράπεζα να επιλύσει το θέμα άμεσα, αποδεικνύοντας έτσι και τον ρόλο της ύπαρξης της.

«Όμως τον τελευταίο λόγο θα πρέπει να τον έχει η Βουλή, προς την οποία οι δανειολήπτες εναποθέτουν τις ελπίδες τους για να μην αναγκάζονται να προσφεύγουν στα δικαστήρια», προσθέτει.

Κατά τον κ. Μελά, πλέον το θέμα είναι ξεκάθαρο και η καταφυγή στα δικαστήρια αποτελεί σπατάλη πολύτιμου χρόνου των δικαστηρίων αλλά και επιπλέον έξοδα, τα οποία θα επωμισθούν τελικά οι τράπεζες, που πιθανόν να επηρεάζουν την κεφαλαιακή επάρκεια και ρευστότητα τα οποία συνεχώς προβάλουν ως δικαιολογία για να κατακρατούν όσα παράνομα απέκτησαν από τους δανειολήπτες.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Σοβαρό τροχαίο: Όχημα παρέσυρε και τραυμάτισε 15χρονο - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

• Άγριος καβγάς στη Λεμεσό: Βρέθηκαν για να λύσουν τις διαφορές τους και πιάστηκαν στα χέρια - Στο νοσοκομείο δυο πρόσωπα

• Ταξίδια στη Βρετανία: Τι πρέπει να προσέξουν οι επισκέπτες - Πόσο θα επηρεάσει τους Κύπριους

• «Πάμε εξπρές»: Επεκτείνεται το ωράριο αργά το βράδυ - Όλες οι λεπτομέρειες

• Καιρός: Πάρτε ομπρέλες γιατί έρχονται βροχές - Πού και πότε θα σημειωθούν

• Τζόκερ: Στην Κύπρο το τυχερό δελτίο - Πόσα κέρδισε και πού παίχτηκε

• Ντόναλντ Τραμπ: Έκανε τον Έλον Μασκ υπουργό Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας των ΗΠΑ



Κυπριακό: Μπαίνει στις ράγες, ξανά - Ο συντονισμός και η διαδικασία «εξπρές» - Πριν το τέλος του έτους, η πενταμερής

Κυπριακό: Μπαίνει στις ράγες, ξανά - Ο συντονισμός και η διαδικασία «εξπρές» - Πριν το τέλος του έτους, η πενταμερής

Με διαδικασίες εξπρές φαίνεται πως θα κινηθεί η προσπάθεια για επανέναρξη του διαλόγου για το κυπριακό. Μπορεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να τα είπαν στο «πόδι» στο περιθώριο της Συνόδου για την κλιματική αλλαγή που πραγματοποιήθηκε στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, ωστόσο το μήνυμα που θέλησε να στείλει ο Αντόνιο Γκουτέρες ήταν πως τον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα της διαδικασίας που θα ξεκινήσει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top