Παλιομέτοχο: Ξερίζωσε συκιά στην αυλή του και βρήκε τέσσερις σκελετούς!

Παλιομέτοχο: Ξερίζωσε συκιά στην αυλή του και βρήκε τέσσερις σκελετούς!

Ασυνήθιστο εύρημα σε αυλή σπιτιού στο Παλιομέτοχο.

Κάτοικος του συγκεκριμένου χωριού προσέλαβε χειριστή εκσκαφέα για να ξεριζώσει συκιά που βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του και βρέθηκε προ… μιας μεγάλης ανακάλυψης.

Πιο συγκεκριμένα, η «χούφτα» του digger προκάλεσε καθίζηση εδάφους και απεκάλυψε τέσσερις σκελετούς!

Όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος Βάσος Βασιλείου («Φιλελεύθερος») σε σχετικό δημοσίευμα, επρόκειτο για αρχαίο τάφο, στον οποίο ανεβρέθηκαν και αμφορείς.

Εικάζεται ότι στον τάφο υπάρχουν και κτερίσματα, τα οποία είναι καλυμμένα με χώρα. Στον χώρο όπου βρέθηκαν τα οστά υπάρχει και μια πέτρα στητή.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρχές και τοποθετήθηκε φρουρός στον χώρο, ενώ σύντομα αναμένονται τα αποτελέσματα από τις σχετικές έρευνες λειτουργών του τμήματος αρχαιοτήτων που έπιασαν δουλειά από τη Δευτέρα (07/12).

Επιμέλεια: Φ.Μ.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Έργα 3,5 δισ. ευρώ σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο το 2027»

ΠτΔ: «Έργα 3,5 δισ. ευρώ σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο το 2027»

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης κάλεσε απόψε τις κοινότητες της ελεύθερης Κύπρου να ωριμάσουν έργα ώστε να εγκριθούν από την Κυβέρνηση το 2027 όταν και θα διατεθεί ποσό 3,5 δις ευρώ για υλοποίηση τους.