Σεισμός στην Τουρκία 5,3 ρίχτερ - Αισθητός και στην Κύπρο

Σεισμός στην Τουρκία 5,3 ρίχτερ - Αισθητός και στην Κύπρο

Σεισμική δόνηση που καταγράφηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (08/12) στην Τουρκία ταρακούνησε και την Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2025 και τοπική ώρα 12:21 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος σεισμός μεγέθους 5.3 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο στα νότια παράλια της Τουρκίας, στην περιοχή κόλπου Αττάλειας, 255km βορειοδυτικά της Πόλης Χρυσοχούς και εστιακό βάθος 85 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Τουρκία και αντιληπτός στην ανατολική Μεσόγειο συμπεριλ. και της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η ΕΔΕΚ στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας της- Από την κρίση ηγεσίας στη μάχη της 5ης Σεπτεμβρίου - Οι υποψήφιοι για την προεδρία

Η ΕΔΕΚ στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας της- Από την κρίση ηγεσίας στη μάχη της 5ης Σεπτεμβρίου - Οι υποψήφιοι για την προεδρία

Η 5η Σεπτεμβρίου δεν αποτελεί απλώς ακόμη μία εσωκομματική εκλογική διαδικασία για την ΕΔΕΚ. Αποτελεί μια αναμέτρηση με ιδιαίτερο πολιτικό βάρος, καθώς το αποτέλεσμα για την ανάδειξη του Προέδρου του κόμματος-μέχρι τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, όπου θα πραγματοποιηθεί το εκλογικό συνέδριο-  αναμένεται να καθορίσει, και την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η ΕΔΕΚ σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της.

BEST OF TOTHEMAONLINE