Σεισμός στην Τουρκία 5,3 ρίχτερ - Αισθητός και στην Κύπρο

Σεισμός στην Τουρκία 5,3 ρίχτερ - Αισθητός και στην Κύπρο

Σεισμική δόνηση που καταγράφηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (08/12) στην Τουρκία ταρακούνησε και την Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2025 και τοπική ώρα 12:21 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος σεισμός μεγέθους 5.3 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο στα νότια παράλια της Τουρκίας, στην περιοχή κόλπου Αττάλειας, 255km βορειοδυτικά της Πόλης Χρυσοχούς και εστιακό βάθος 85 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Τουρκία και αντιληπτός στην ανατολική Μεσόγειο συμπεριλ. και της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - Δολοφονία 22χρονου φοιτητή: Γνωρίστηκαν μέρες πριν τον φόνο, τον παρέσυρε με πρόσχημα δουλειά - Ποιο το «κλειδί» της υπόθεσης

VIDEO - Δολοφονία 22χρονου φοιτητή: Γνωρίστηκαν μέρες πριν τον φόνο, τον παρέσυρε με πρόσχημα δουλειά - Ποιο το «κλειδί» της υπόθεσης

Το κινητό τηλέφωνο του θύματος φαίνεται πως αποτέλεσε το κρίσιμο στοιχείο που οδήγησε στην ταυτοποίηση και τελικά στην «αποκάλυψη» του καθ’ ομολογία δράστη στην υπόθεση της δολοφονίας του 22χρονου Sahruar Ahmed Emon, φοιτητή από το Μπαγκλαντές, τα ίχνη του οποίου είχαν εξαφανιστεί από τις 12 Ιουνίου.