Και επισήμως σκυτάλη στην Κύπρο για την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Και επισήμως σκυτάλη στην Κύπρο για την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Κύπρος παρέλαβε, επίσημα τη σκυτάλη της Προεδρίας από τη Δανία στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων με μια ανταλλαγή δώρων μεταξύ της Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα Μαριλένας Ραουνά και της ομολόγου της Μαρία Μπγιέρ.

Η Υφυπουργός, παρουσιάζοντας τη χάλκινη δημιουργία του καλλιτέχνη Χρήστου Κυριακίδη, τόνισε ότι η δημιουργία απεικονίζει την Κύπρο στην ολότητά της, χωρίς τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός.

Η επανένωση του τελευταίου διαιρεμένου κράτους μέλους είναι αναγκαία για την πραγματική ολοκλήρωση, υπογράμμισε η κυρία Ραουνά, ιδιαίτερα όταν συζητώνται θέματα διεύρυνσης τα οποία αφορούν την επανένωση της Ευρώπης.

Σε ότι αφορά τα θέματα του Συμβουλίου, τους Υπουργούς απασχόλησαν η προετοιμασία του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, θέματα διεύρυνσης, ο νομοθετικός προγραμματισμός για το επόμενο έτος, και το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο 2026.

Πηγή: news.rik.cy

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο Καζακστάν μεταβαίνει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για επίσημη επίσκεψη - Οι επαφές και το πρόγραμμα

Στο Καζακστάν μεταβαίνει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για επίσημη επίσκεψη - Οι επαφές και το πρόγραμμα

Στις 13:55 αναχωρεί η πρώτη απευθείας πτήση της Air Astana από το διεθνές αεροδρόμιο της Λάρνακας στην πρωτεύουσα του Καζακστάν και θα μεταφέρει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την αποστολή, στο πρώτο ταξίδι Προέδρου της Κύπρου στη μεγαλύτερη χώρα του Καυκάσου.

BEST OF TOTHEMAONLINE