ΥΓΕΙΑ

Πέτυχε: Μεταμόσχευση πέους σε αμερικανό στρατιώτη

Πέτυχε: Μεταμόσχευση πέους σε αμερικανό στρατιώτη

«Δεν με ενδιαφέρει ποιος είσαι -στρατιωτικός, πολίτης ή ότι άλλο- έχεις κάποιο τραύμα στα γεννητικά σας όργανα, και δεν είναι κάτι περισσότερο από μια σωματική βλάβη», είπε στους New York Times ο αμερικανός στρατιώτης Aaron Causey, ο οποίος τραυματίστηκε από έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας στο Αφγανιστάν.

Τώρα, ο παραπάνω ασθενής που έχασε μέρος από το αναπαραγωγικό του μόριο, θα υποβληθεί από τους χειρουργούς του Johns Hopkins University School of Medicine, στην πρώτη μεταμόσχευση πέους στις ΗΠΑ- το όργανο προέρχεται από δότη, ενώ οι γιατροί εκτιμούν ότι το μόσχευμα θα αποκτήσει ικανότητα ούρησης και αίσθηση, δίνοντας τη δυνατότητα στον λήπτη να κάνει έρωτα.

Σύμφωνα με τον Δρ. Andrew Lee, η χειρουργική επέμβαση θα διαρκέσει τουλάχιστον 12 ώρες.

Στην ιστορία της ιατρικής, έχουν γίνει δυο μεταμοσχεύεις ανδρικού μορίου στον κόσμο: η πρώτη έγινε στην Κίνα το 2006 και η δεύτερη στη Νότιας Αφρική το 2014. Η πρώτη απέτυχε αλλά η δεύτερη στέφθηκε με επιτυχία.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Δικαιολογείται ο τερματισμός της επιδότησης σε ηλεκτρισμό και του μηδενικού ΦΠΑ σε προϊόντα; - «Δίκοπο μαχαίρι»

• Μονή Αββακούμ: Ενώπιον Κακουργιοδικείου οι δύο εν αργία Αρχιμανδρίτες - Απαντούν στις κατηγορίες

• Απάντηση Μητσοτάκη στον Ερντογάν: «Δεν μπορεί να υπάρξει λύση δύο κρατών» - Ομιλία στη Γενική Συνέλευση ΟΗΕ

• Μέχρι πού θα φτάσει σήμερα η θερμοκρασία – Όσα μας επιφυλάσσει ο καιρός - Δείτε αναλυτικά το «μενού»



Διαφωνίες για την αντικατάσταση Προέδρου της Βουλής - Ποιοι συμφωνούν και ποιος ο «αχθοφόρος»

Διαφωνίες για την αντικατάσταση Προέδρου της Βουλής - Ποιοι συμφωνούν και ποιος ο «αχθοφόρος»

Τα όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο διάστημα μετά την απόφαση του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου να παύσει τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη και το τι ακολούθησε με την προειδοποίηση του βουλευτή του ΔΗΚΟ Ζαχαρία Κουλία ότι θα προχωρούσε σε διορισμό Γενικού Ελεγκτή, ως προεδρεύων της Δημοκρατίας, ανάγκασαν την Πρόεδρο της βουλής Αννίτα Δημητρίου σε νέα πρωτοβουλία. Να καταθέσει εισήγηση ενώπιον των Αρχηγών των κομμάτων σε σύσκεψη αρχηγών η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, η οποία προβλέπει ότι η επιτροπή επιλογής του Σώματος, θα καθορίσει δύο βουλευτές ως αναπληρωτές του εκάστοτε Προέδρου της Βουλής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top