Προσβλητικό σχόλιο Φειδία: Δυσαρέσκεια Επ. Εποπτείας για Προστασία Δικαιωμάτων Ψυχικά Ασθενών - «Ενισχύει στερεότυπα»

Προσβλητικό σχόλιο Φειδία: Δυσαρέσκεια Επ. Εποπτείας για Προστασία Δικαιωμάτων Ψυχικά Ασθενών - «Ενισχύει στερεότυπα»

Την έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία της για πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις του Ευρωβουλευτή Φειδία Παναγιώτου, «στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν όροι και εκφράσεις που είναι απαξιωτικοί και στιγματιστικοί για άτομα με ψυχικές διαταραχές», εκφράζει με σημερινή ανακοίνωσή της η Επιτροπή Εποπτείας για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Ψυχικά Ασθενών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, «η γλώσσα στον δημόσιο λόγο δεν είναι ουδέτερη. Δηλώσεις τέτοιου χαρακτήρα ενισχύουν στερεότυπα, καλλιεργούν το κοινωνικό στίγμα και υπονομεύουν την προσπάθεια για σεβασμό, κατανόηση και ισότιμη ένταξη των ατόμων με ψυχικές διαταραχές. Τέτοιες τοποθετήσεις είναι απαράδεκτες, ιδιαίτερα όταν προέρχονται από εκλεγμένους εκπροσώπους με θεσμικό ρόλο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων των ατόμων με ψυχικές διαταραχές δεν αποτελεί ζήτημα προσωπικής άποψης ή άγνοιας, αλλά θεμελιώδη υποχρέωση όλων, και ιδίως όσων ασκούν δημόσια εξουσία, προστίθεται.

Απευθύνεται τέλος έκκληση σε όλους τους δημόσιους αξιωματούχους, και ειδικότερα όσους κατέχουν θεσμικούς ρόλους, «να επιδεικνύουν υπευθυνότητα, ευαισθησία και σεβασμό στον δημόσιο λόγο τους και να συμβάλλουν ενεργά στην προώθηση μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς, στίγμα και διακρίσεις εις βάρος της ψυχικής υγείας».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Στη σκιά των χαμηλών προσδοκιών, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα του Κυπριακού, συναντώνται σήμερα στις 16:00 στη νεκρή ζώνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν. Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό τετ α τετ των δύο ανδρών, μετά την πρόσφατη παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο και ως εκ τούτου, η πολιτική σημασία της συνάντησης, είναι μεγαλύτερη από τα άμεσα αποτελέσματα, που σήμερα θεωρείται πιθανό να παραχθούν.

BEST OF TOTHEMAONLINE