Ελλαδικά ΜΜΕ: Συνεχίζει η στήριξη Ελλάδας στην Κύπρο - Αντικατάσταση «Κίμων» και «Ψαρά»

Ελλαδικά ΜΜΕ: Συνεχίζει η στήριξη Ελλάδας στην Κύπρο - Αντικατάσταση «Κίμων» και «Ψαρά»

Οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στην Κύπρο, εξαιτίας της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, θα παραμείνουν στο νησί για όσο χρονικό διάστημα κριθεί απαραίτητο.

Όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης από την Ελλάδα, τα τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που είχαν μετασταθμεύσει στην Κύπρο πριν από περίπου τρεις εβδομάδες από τη Σούδα, έχουν ήδη αντικατασταθεί από άλλα F-16 που προέρχονται από τον Άραξο και τη Λάρισα.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι εντός της επόμενης εβδομάδας οι φρεγάτες «Κίμων» και «Ψαρά» αναμένεται να αποχωρήσουν, δίνοντας τη θέση τους σε άλλα πολεμικά πλοία του ελληνικού στόλου.

Η Αθήνα φαίνεται αποφασισμένη να διατηρήσει στρατιωτική παρουσία στην Κύπρο, όπως ανέφερε και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρώτη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη στο Καζακστάν - Οι επαφές και το πρόγραμμα

Πρώτη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη στο Καζακστάν - Οι επαφές και το πρόγραμμα

Επίσημη επίσκεψη στο Καζακστάν θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, την Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2026, στην οποία θα συνοδεύεται από μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και επιχειρηματική αποστολή.

BEST OF TOTHEMAONLINE