ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλο επενδυτικό Έργο- Κινέζος χτίζει σπίτια και επαύλεις στα κατεχόμενα

Μεγάλο επενδυτικό Έργο- Κινέζος  χτίζει σπίτια και επαύλεις στα κατεχόμενα

Για κινέζικο χωριό που θα κατασκευαστεί στην περιοχή Τρικώμου γράφει η Μιλλιέτ καθώς ο Κινέζος επενδυτής, Youfei Ma φέρεται να υπέγραψε συμφωνία με την τ/κ εταιρεία Noyanlar για την κατασκευή σπιτιών και 52 επαύλεων που θα πωλήσει μόνο σε Κινέζους.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα, ο πρόεδρος του ομίλου Noyanlar, Αχμέτ Νογιάν ανέφερε ότι το γεγονός πως ο Κινέζος επέλεξε την “βόρεια” Κύπρο για επένδυση δείχνει πως υπάρχει πίστη και στην διαδικασία λύσης.

Ο “δήμαρχος” Τρικώμου, Χασάν Σαντίκογλου μίλησε για μεγάλο γεγονός για την επαρχία και πως “ο κόσμος άρχισε να μας βλέπει” και πως ως τοπική αυτοδιοίκηση είναι ανοικτή σε επενδύσεις.

Το έργο θα κατασκευαστεί σε μια έκταση 26 στρεμμάτων που έχει ήδη αγοραστεί από τους Κινέζους, προστίθεται στο δημοσίευμα, οι επαύλεις έχουν ήδη αρχίσει να χτίζονται και έξι πωλήθηκαν ήδη σε οικογένειες Κινέζων. Η εταιρεία Noyanlar άρχισε εργασίες για άνοιγμα γραφείων στο Ιράν και το Ισραήλ, προστίθεται, ενώ μεταξύ των πελατών της φέρονται και Ρώσοι.

Στο δημοσίευμα της Μιλλιέτ προστίθεται ότι το Τρίκωμο απέχει 30 χλμ από τα Βαρώσια που αναμένεται να ανοίξουν σε περίπτωση συμφωνία στο Κυπριακό και όταν αυτό συμβεί θα υπάρξει οικονομική ανάπτυξη σε όλη την περιοχή. Για να αρχίσει η ζωή στα Βαρώσια, προστίθεται, θα χρειαστεί να περάσουν πέντε χρόνια εργασιών και η ανοικοδόμησή τους αναμένεται να στοιχίσει 10 δις δολάρια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top