Νέο περιστατικό στην Αυλώνα: Γεωργική δραστηριότητα από Ε/κ πλησίον της νεκρής ζώνης - Κινητοποίηση «τ/κ προσωπικού ασφάλειας»

Νέο περιστατικό στην Αυλώνα: Γεωργική δραστηριότητα από Ε/κ πλησίον της νεκρής ζώνης - Κινητοποίηση «τ/κ προσωπικού ασφάλειας»

Σε παρέμβαση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για ειρηνική διευθέτηση περιστατικού, που αφορούσε στην κινητοποίηση "τουρκοκυπριακού προσωπικού ασφάλειας" στη νεκρή ζώνη στην περιοχή Αυλώνας την Τρίτη, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος τύπου της ειρηνευτικής δύναμης των ΗΕ στο νησί, Αλίμ Σιντίκ.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ για το περιστατικό, ο κ. Σιντίκ είπε ότι υπήρξε γεωργική δραστηριότητα από Ελληνοκύπριο πλησίον της "βόρειας γραμμή κατάπαυσης του πυρός", η οποία οδήγησε σε κινητοποίηση «τουρκοκυπριακού προσωπικού ασφαλείας».

«Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ συνεργάστηκε με όλα τα μέρη για την πρόληψη εντάσεων και τη διατήρηση του στάτους κβο στην περιοχή. Το τουρκοκυπριακό προσωπικό ασφαλείας εγκατέλειψε αμέσως την περιοχή», είπε ο κ. Σιντίκ, σημειώνοντας ότι «η κατάσταση επιλύθηκε ειρηνικά».

Σύμφωνα με τον κ. Σιντίκ, η ΟΥΝΦΙΚΥΠ συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την περιοχή. «Η πρόληψη των εντάσεων και η διατήρηση του στάτους κβο σε αυτήν την ευαίσθητη περιοχή παραμένουν ύψιστη προτεραιότητα για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Φέρνω μήνυμα φιλίας από το Ισραήλ» – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Χέρτζογκ

«Φέρνω μήνυμα φιλίας από το Ισραήλ» – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Χέρτζογκ

Φέρνω μήνυμα φιλίας από το Ισραήλ, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της χώρας κ. Ισαάκ Χέρτζογκ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE