Την «πάτησε» 64χρονη - Της απέσπασαν 39 χιλιάδες ευρώ - Πώς έδρασαν οι επιτήδειοι

Την «πάτησε» 64χρονη - Της απέσπασαν 39 χιλιάδες ευρώ - Πώς έδρασαν οι επιτήδειοι

Θύμα διαδικτυακής απάτης έπεσε 64χρονη γυναίκα, η οποία κατήγγειλε σήμερα στο ΤΑΕ Λευκωσίας, ότι εξαπατήθηκε με αποτέλεσμα να της αποσπαστεί χρηματικό ποσό ύψους €39.000.

Σύμφωνα με την καταγγελία της, η υπόθεση ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2024, όταν μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, γνώρισε πρόσωπο που παρουσιάστηκε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και επενδυτής.

Ο φερόμενος ως επενδυτής έπεισε την παραπονούμενη να μεταφέρει συνολικά €10.000, δήθεν για επενδυτικούς σκοπούς.

Στη συνέχεια, η παραπονούμενη ενημερώθηκε ότι οι επενδύσεις της απέφεραν σημαντικά κέρδη και ότι το αρχικό της κεφάλαιο είχε πολλαπλασιαστεί.

Όταν όμως ζήτησε να αποσύρει τα χρήματά της, της αναφέρθηκε ότι είχαν καταχωρηθεί λανθασμένα στοιχεία λογαριασμού και ότι έπρεπε να καταβάλει ακόμη €5.000 για διόρθωση των τραπεζικών στοιχείων.

Η απαίτηση αυτή προκάλεσε τις υποψίες της και διέκοψε την επικοινωνία μαζί τους. Ωστόσο, λίγο αργότερα επικοινώνησαν μαζί της άλλα δύο πρόσωπα, τα οποία παρουσιάστηκαν ως δικηγόρος και επιθεωρητής της Ομοσπονδιακής Εποπτικής Αρχής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, υποστηρίζοντας ότι μπορούσαν να τη βοηθήσουν να ανακτήσει τα χρήματά της.

Η παραπονούμενη πείστηκε εκ νέου και προχώρησε σε νέες μεταφορές χρημάτων, καταβάλλοντας επιπλέον €29.000.

Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την καταγγελία, δεν της έχει επιστραφεί οποιοδήποτε χρηματικό ποσό.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.