Καραγιάννης: Ανησυχία για βακτήριο που ίσως μεταδίδεται πλέον από άνθρωπο σε άνθρωπο - Τι εξετάζουν οι επιστήμονες

Καραγιάννης: Ανησυχία για βακτήριο που ίσως μεταδίδεται πλέον από άνθρωπο σε άνθρωπο - Τι εξετάζουν οι επιστήμονες

Ανησυχία προκαλεί στους επιστημονικούς κύκλους η αυξανόμενη καταγραφή περιστατικών δερματοφίλωσης σε ανθρώπους στην Ευρώπη.

Η νόσος προκαλείται από το βακτήριο Dermatophilus congolensis και μέχρι σήμερα θεωρείτο κυρίως ζωονόσος, καθώς προσβάλλει κυρίως βοοειδή, αλλά και άλλα οικόσιτα ή άγρια ζώα. Τα ανθρώπινα περιστατικά ήταν εξαιρετικά σπάνια και συνδέονταν σχεδόν πάντα με άμεση επαφή με μολυσμένα ζώα ή το περιβάλλον τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας Πέτρος Καραγιάννης στην εκπομπή ALPHA Καλημέρα, τα τελευταία δύο χρόνια οι υγειονομικές Αρχές σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν καταγράψει δεκάδες περιστατικά σε άτομα χωρίς κανένα ιστορικό επαφής με ζώα.

Η εξέλιξη αυτή έχει οδηγήσει τους επιστήμονες και το ECDC να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο μετάδοσης του βακτηρίου από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω στενής δερματικής επαφής, κάτι που μέχρι πρόσφατα δεν θεωρείτο πιθανός τρόπος εξάπλωσης της νόσου. 

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στη Γαλλία ο ΠτΔ μετά από πρόσκληση Μακρόν - Θα συμμετέχει στην Εθνική Ημέρα της χώρας

Στη Γαλλία ο ΠτΔ μετά από πρόσκληση Μακρόν - Θα συμμετέχει στην Εθνική Ημέρα της χώρας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για το Παρίσι, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Γάλλου ομολόγου του, κ. Εμανουέλ Μακρόν, για να παραστεί στη στρατιωτική παρέλαση των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο στα Ηλύσια Πεδία, με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας της Γαλλίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE