Νέα Γενική Εισαγγελέας στο Δικαστήριο της ΕΕ η Κύπρια καθηγήτρια Στεφανή Λόλη Σιάηλου

Νέα Γενική Εισαγγελέας στο Δικαστήριο της ΕΕ η Κύπρια καθηγήτρια Στεφανή Λόλη Σιάηλου

Την Καθηγήτρια Ευρωπαϊκού Δικαίου και Μεταρρύθμισης, Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Κεντρικού Λάνκασαηρ (University of Central Lancashire) στην Κύπρο, Στεφανή Λόλη Σιάηλου αναμένεται να διορίσουν τα κράτη μέλη στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Παρασκευή, στη θέση της Γενικής Εισαγγελέως, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου MLex.

Η κ. Σιάηλου αναμένεται να διοριστεί αντικαταστάτρια του νυν Δικαστή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), Νικόλα Αιμιλίου μέχρι τις 6 Οκτωβρίου 2027 που θα ολοκληρωνόταν η θητεία του στο ΔΕΕ.

Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο που είδε το MLex, την Παρασκευή αναμένεται να ανανεωθεί και η θητεία του προέδρου του ΔΕΕ, Κουν Λέναρτς, για νέα εξαετή θητεία από τις 7 Οκτωβρίου 2027, μέχρι τις 6 Οκτωβρίου 2033.

Το ΚΥΠΕ επικοινώνησε με την κ. Σιάηλου η οποία δε θέλησε να επιβεβαιώσει την τοποθέτησή της στο ΔΕΕ πριν την εκλογή.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Διπλωματικές πηγές: «Παγώνει» το Κυπριακό για το καλοκαίρι - Χωρίς χρονοδιάγραμμα για Πενταμερή και με την Άγκυρα αμετακίνητη

Διπλωματικές πηγές: «Παγώνει» το Κυπριακό για το καλοκαίρι - Χωρίς χρονοδιάγραμμα για Πενταμερή και με την Άγκυρα αμετακίνητη

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα σύγκλησης Πενταμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό και αυτή δεν αναμένεται να συμβεί μέσα στο καλοκαίρι, τονίζουν ελληνικές διπλωματικές πηγές.

BEST OF TOTHEMAONLINE