VIDEO - Πυρκαγιά στη Λεμεσό: Αυτή είναι η πιθανή αιτία - Πόση έκταση κατέκαψε

VIDEO - Πυρκαγιά στη Λεμεσό: Αυτή είναι η πιθανή αιτία - Πόση έκταση κατέκαψε

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι, σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου, 2026 και ώρα 03:30 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δύσβατη δασική περιοχή της κοινότητας Πραστειού Κελλακίου, της επαρχίας Λεμεσού, η οποία τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 07:00.

Λόγω της επικινδυνότητας του σημείου όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, κινητοποιήθηκαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης του Τμήματος Δασών αποτελούμενες από 50 άτομα προσωπικό με 8 πυροσβεστικά οχήματα, 3 προωθητές γης και 2 βυτιοφόρα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν επίσης, 10 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 5 πυροσβεστικά οχήματα, 1 προωθητής γης της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού, καθώς και μέλη εθελοντικών ομάδων. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν επίσης 2 μισθωμένα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Από την πυρκαγιά κάηκε έκταση 2 εκταρίων πευκοδάσους.

Όσον αφορά τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς, διερευνάται το ενδεχόμενο η φωτιά να ξεκίνησε από κάδο σκουπιδιών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός: Ο εκνευρισμός Χριστοδουλίδη - Οι πιέσεις και οι διαρροές που ανέτρεψαν τους σχεδιασμούς

Ανασχηματισμός: Ο εκνευρισμός Χριστοδουλίδη - Οι πιέσεις και οι διαρροές που ανέτρεψαν τους σχεδιασμούς

Ο ανασχηματισμός που σχεδιάστηκε ως κίνηση ανανέωσης και επανεκκίνησης για την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, εξελίχθηκε σε μια δύσκολη πολιτική εξίσωση. Οι διαρροές των τελευταίων ημερών, αντί να δημιουργήσουν την εικόνα μιας κυβέρνησης που ετοιμάζεται να περάσει στην επόμενη φάση της θητείας της, άνοιξαν έναν κύκλο αντιδράσεων, εσωτερικών πιέσεων και παρασκηνιακών διαβουλεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE