Ιδού οι μισθοί των νέων μελών της Κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό - Οι καθαρές απολαβές ανά θέση

Ιδού οι μισθοί των νέων μελών της Κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό - Οι καθαρές απολαβές ανά θέση

Μετά τον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στις 4 Αυγούστου, το ενδιαφέρον στρέφεται, μεταξύ άλλων, και στις μηνιαίες απολαβές των νέων προσώπων που εντάχθηκαν στο κυβερνητικό σχήμα.

Τα στοιχεία για τους μισθούς προέρχονται από το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας και έχουν επικαιροποιηθεί την 1η Ιουλίου 2026. Σύμφωνα με τις σχετικές διευκρινίσεις, οι ετήσιες απολαβές υπολογίζονται με βάση τον μισθό του Ιουλίου 2026, ενώ η φορολογία προκύπτει βάσει των συγκεκριμένων εισοδημάτων και των θεσμοθετημένων αποκοπών. Δεν υπολογίζονται τυχόν άλλα εισοδήματα, φορολογικές απαλλαγές ή εκπτώσεις.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία, οι Υπουργοί και οι Υφυπουργοί λαμβάνουν καθαρές μηνιαίες απολαβές ύψους 6.080 ευρώ, ενώ ο καθαρός ετήσιος μισθός τους ανέρχεται στις 78.004 ευρώ.

Οι δύο νέοι Επίτροποι που εντάσσονται στο κυβερνητικό σχήμα θα λαμβάνουν καθαρές μηνιαίες απολαβές 5.386 ευρώ, με τον καθαρό ετήσιο μισθό να διαμορφώνεται στις 70.554 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη θέση του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι καθαρές μηνιαίες απολαβές ανέρχονται σε 3.267 ευρώ, ενώ ο καθαρός ετήσιος μισθός φτάνει τις 42.614 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στο νέο κυβερνητικό σχήμα συμμετέχουν η Ευανθία Τσολάκη ως Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ο Χρίστος Σενέκης ως Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, η Τίνα Παύλου ως Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, η Κλέα Παπαέλληνα ως Υφυπουργός Πολιτισμού, ο Ηλίας Μυριάνθους ως Επίτροπος Περιβάλλοντος και Ευημερίας των Ζώων, η Ειρήνη Πογιατζή ως Επίτροπος του Πολίτη και ο Παναγιώτης Παλατές ως Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο μείωσης συντάξεων στο πλαίσιο της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ την Τρίτη ο Υπουργός Εργασίας Μαρίνος Μουσιούττας, σημειώνοντας ότι, αντίθετα, όλοι οι συνταξιούχοι θα έχουν κάποια αύξηση, μικρότερη ή μεγαλύτερη. Ανέφερε παράλληλα ότι στόχος παραμένει η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή κατά την πρώτη συνεδρία της Ολομέλειας, μετά τη θερινή διακοπή, που αναμένεται στις 20 Σεπτεμβρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE