Επιβάτες - ήρωες στη Σουηδία καταφέρνουν να ακινητοποιήσουν λεωφορείο με 50 επιβάτες - Εχασε τις αισθήσεις του ο οδηγός - Βίντεο

Επιβάτες - ήρωες στη Σουηδία καταφέρνουν να ακινητοποιήσουν λεωφορείο με 50 επιβάτες - Εχασε τις αισθήσεις του ο οδηγός - Βίντεο

Μια στιγμή ψυχραιμίας και ηρωισμού απέτρεψε μια πιθανή τραγωδία σε αυτοκινητόδρομο στη Σουηδία, όταν δύο επιβάτες λεωφορείου κατάφεραν να σώσουν περίπου 50 ανθρώπους, αφού ο οδηγός έχασε ξαφνικά τις αισθήσεις του ενώ το όχημα κινούνταν σε αυτοκινητόδρομο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η Μαρία Χέλτε αντέδρασε ακαριαία και άρπαξε το τιμόνι του λεωφορείου, προσπαθώντας να διατηρήσει τον έλεγχο του οχήματος και να το κρατήσει στην πορεία του.

Την ίδια ώρα, ένας ακόμη επιβάτης έσπευσε να βοηθήσει, μπήκε στη θέση του οδηγού και πάτησε άμεσα το φρένο συμβάλλοντας στην ασφαλή ακινητοποίηση του λεωφορείου. Χάρη στη συντονισμένη προσπάθειά τους, το όχημα σταμάτησε χωρίς να σημειωθεί κάποιο ατύχημα. Αν και το περιστατικό συνέβη στις 19 Αυγούστου, το βίντεο ήρθε σήμερα στη δημοσιότητα.

Δείτε βίντεο

 

Ηρωική παρέμβαση μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

Το περιστατικό σημειώθηκε ενώ το λεωφορείο μετέφερε περίπου 50 επιβάτες. Η απώλεια των αισθήσεων του οδηγού θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρό τροχαίο, ωστόσο η γρήγορη αντίδραση των δύο επιβατών αποδείχθηκε καθοριστική.

Η Μαρία Χέλτε, χωρίς προηγούμενη εμπειρία στην οδήγηση λεωφορείου, δεν δίστασε να επέμβει σε μια κρίσιμη στιγμή, κρατώντας το όχημα υπό έλεγχο μέχρι να μπορέσει να σταματήσει με ασφάλεια.

Οι υπόλοιποι επιβάτες έζησαν στιγμές αγωνίας, όμως η ψυχραιμία και η αποφασιστικότητα των δύο ανθρώπων που παρενέβησαν είχαν ως αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα χειρότερα.

 


Κανένας τραυματισμός μετά το περιστατικό

Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης, κανένας από τους περίπου 50 επιβάτες δεν τραυματίστηκε. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έφτασαν στο σημείο, ενώ ο οδηγός έλαβε την απαραίτητη ιατρική φροντίδα μετά το επεισόδιο.

Το περιστατικό στη Σουηδία αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς η ψυχραιμία, η ταχύτητα αντίδρασης και η ανθρώπινη αλληλεγγύη μπορούν να αποτρέψουν μια καταστροφή μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η ΕΔΕΚ άξιζε να ήταν στη Βουλή και θεωρώ ότι μπορεί να επανέλθει»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η ΕΔΕΚ άξιζε να ήταν στη Βουλή και θεωρώ ότι μπορεί να επανέλθει»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τη νεοεκλεγείσα Πρόεδρο της ΕΔΕΚ κα Σοφία Χριστοδούλου Μακρή.

BEST OF TOTHEMAONLINE