Η Κύπρος είναι παγκόσμιο στρατολογικό φαινόμενο (λίστα στατιστικών)

Η Κύπρος είναι παγκόσμιο στρατολογικό φαινόμενο (λίστα στατιστικών)

Η Κύπρος, ήταν η τρίτη πιο μαζικά στρατολογημένη χώρα στην Ευρώπη και έβδομη παγκοσμίως ανάμεσα σε 152, αναφορικά με τον Παγκόσμιο Στρατολογικό Δείκτη (GMI) για το έτος 2015.

Στην Ευρωπαϊκή λίστα προπορεύονται οι Αρμενία και Ρωσία, ενώ την παγκόσμια δεκάδα συμπληρώνουν Ισραήλ, Σιγκαπούρη, Αρμενία, Ιορδανία, Νότιος Κορέα, Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν, Κουβέιτ και Ελλάδα.  

Ο GMI, δημιουργήθηκε από το Διεθνές Κέντρο Μετατροπής στη Βόννη της Γερμανίας (BICC), απεικονίζει το σχετικό βάρος και τη σημασία του στρατιωτικού μηχανισμού ενός κράτους, σε σχέση με την κοινωνία ως σύνολο. Για το σκοπό αυτό , το GMI φιλοξενεί μια σειρά από δείκτες, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το βαθμό της στρατικοποίησης μιας χώρας.

Ανδρέας Χαραλάμπους

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συναντάται με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Παρίσι ο ΠτΔ - Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Συναντάται με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Παρίσι ο ΠτΔ - Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ξένους ηγέτες θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στο Παρίσι, όπου βρίσκεται από χθες το βράδυ, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Γάλλου ομολόγου του, Εμανουέλ Μακρόν, για να παραστεί στη στρατιωτική παρέλαση των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Ηλύσια Πεδία, με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας της Γαλλίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE