Μικρή ανάκαμψη στις τιμές πετρελαίου στην Ασία

Μικρή ανάκαμψη στις τιμές πετρελαίου στην Ασία

Ανοδικές τάσεις κυριαρχούν την Παρασκευή στις τιμές πετρελαίου στην Ασία, ύστερα από την υποχώρηση στο χαμηλό 12ετίας την Πέμπτη.

 Ωστόσο, η αναταραχή στα χρηματιστήρια παγκοσμίως λόγω της βουτιάς των τιμών στην Κίνα, της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας και του μεγαλύτερου καταναλωτή ενέργειας στον κόσμο, φαίνεται να διατηρεί τους επενδυτές σε εγρήγορση.

Γύρω στις 08:00 ώρα Κύπρου το αμερικανικό West Texas Intermediate για συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου κέρδισε 69 σεντ ή 2,07% και ανέβηκε στα $33,96 το βαρέλι, ενώ το βρετανικό Μπρεντ, επίσης για συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου, βρισκόταν στα $34,48 το βαρέλι, παρουσιάζοντας άνοδο 72 σεντ ή 2,16%.

Χθες, Πέμπτη, το WTI υποχώρησε στα $32,10 που αποτελεί την χαμηλότερη τιμή του μαύρου χρυσού από το Δεκέμβριο του 2003, ενώ το Μπρεντ άγγιξε τα $32,16 που αποτελεί το χαμηλότερο σημείο από τον Απρίλιο του 2004.

«Η τελευταία υποχώρηση (των τιμών) σηματοδοτήθηκε από τις ανησυχίες για την παγκόσμια ζήτηση (πετρελαίου), λόγω των ανησυχιών για την Κίνα», αναφέρει σε σημείωμά της η Capital Economics.

Ωστόσο, οι τιμές του πετρελαίου ήδη επηρεάζονται από την επίμονη υπερβολική προσφορά, λόγω των υψηλών επιπέδων παραγωγής του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Εξαγωγών Κρατών (ΟΠΕΚ) και των ΗΠΑ, καθώς οι παραγωγοί φαίνονται να συναγωνίζονται για αύξηση των μεριδίων αγοράς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η επανεκκίνηση των συνομιλιών δεν μπορεί να μετατεθεί» - Πάει σε νέους προορισμούς στις ΗΠΑ για προσέλκυση επενδύσεων

ΠτΔ: «Η επανεκκίνηση των συνομιλιών δεν μπορεί να μετατεθεί» - Πάει σε νέους προορισμούς στις ΗΠΑ για προσέλκυση επενδύσεων

Την έντονη διαφωνία του με την εκτίμηση της Ειδικής Απεσταλμένης του ΟΗΕ για το Κυπριακό για χρονική μετάθεση της ουσιαστικής επανεκκίνησης των συνομιλιών μετά τον Ιούνιο, εκφράζει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE