ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μικρή ανάκαμψη στις τιμές πετρελαίου στην Ασία

Μικρή ανάκαμψη στις τιμές πετρελαίου στην Ασία

Ανοδικές τάσεις κυριαρχούν την Παρασκευή στις τιμές πετρελαίου στην Ασία, ύστερα από την υποχώρηση στο χαμηλό 12ετίας την Πέμπτη.

 Ωστόσο, η αναταραχή στα χρηματιστήρια παγκοσμίως λόγω της βουτιάς των τιμών στην Κίνα, της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας και του μεγαλύτερου καταναλωτή ενέργειας στον κόσμο, φαίνεται να διατηρεί τους επενδυτές σε εγρήγορση.

Γύρω στις 08:00 ώρα Κύπρου το αμερικανικό West Texas Intermediate για συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου κέρδισε 69 σεντ ή 2,07% και ανέβηκε στα $33,96 το βαρέλι, ενώ το βρετανικό Μπρεντ, επίσης για συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου, βρισκόταν στα $34,48 το βαρέλι, παρουσιάζοντας άνοδο 72 σεντ ή 2,16%.

Χθες, Πέμπτη, το WTI υποχώρησε στα $32,10 που αποτελεί την χαμηλότερη τιμή του μαύρου χρυσού από το Δεκέμβριο του 2003, ενώ το Μπρεντ άγγιξε τα $32,16 που αποτελεί το χαμηλότερο σημείο από τον Απρίλιο του 2004.

«Η τελευταία υποχώρηση (των τιμών) σηματοδοτήθηκε από τις ανησυχίες για την παγκόσμια ζήτηση (πετρελαίου), λόγω των ανησυχιών για την Κίνα», αναφέρει σε σημείωμά της η Capital Economics.

Ωστόσο, οι τιμές του πετρελαίου ήδη επηρεάζονται από την επίμονη υπερβολική προσφορά, λόγω των υψηλών επιπέδων παραγωγής του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Εξαγωγών Κρατών (ΟΠΕΚ) και των ΗΠΑ, καθώς οι παραγωγοί φαίνονται να συναγωνίζονται για αύξηση των μεριδίων αγοράς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top