ΦΙΛΟΖΩΟΙ

ΚΥΒΙΔΕΣ: Την ψάχνει η Αστυνομία γιατί… αγαπά τα ζώα – Την κατήγγειλε ιδιοκτήτης μάντρας-κόλασης για σκύλους! - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙEΣ

ΚΥΒΙΔΕΣ: Την ψάχνει η Αστυνομία γιατί… αγαπά τα ζώα – Την κατήγγειλε ιδιοκτήτης μάντρας-κόλασης για σκύλους! - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙEΣ

Γίνεται αυτός που βασανίζει ζώα να θέτει υπό διωγμό αυτούς που τα αγαπούν προκαλώντας τους μπερδέματα με την Αστυνομία; Κι όμως, στην Κύπρο όλα γίνονται!

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στην ιστοσελίδα μας, άνθρωπος που διατηρεί μάντρα στις Κυβίδες, φιλοξενεί μεγάλο αριθμό σκύλων που διαβιώνουν υπό άθλιες συνθήκες. Κόκκαλα ζώων, σκυλιά σε άσχημη κατάσταση, πεινασμένα και διψασμένα…

Κι όμως αυτός ο άνθρωπος κινήθηκε μέσω αστυνομίας κατά συμπολίτισσάς μας μόνο και μόνο επειδή η τελευταία έδειξε ενδιαφέρον για κάποια συμπαθή τετράποδα.

Με βάση πάντα τα όσα μας αναφέρθηκαν «η νεαρή κοπέλα που βρέθηκε σε θέση κατηγορούμενης, περί τα τέλη Δεκεμβρίου συμμετείχε σε προσπάθεια ομάδας ατόμων να βρεθούν τέσσερις σκύλοι που χάθηκαν. Υπήρχε σχετική ανάρτηση στο facebook από τους ιδιοκτήτες των τετράποδων, ευαισθητοποιήθηκε κι αποφάσισε να τους βοηθήσει. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς τους βρέθηκαν σε μια μάντρα όπου βρίσκονταν δεκάδες σκυλιά σε κακή κατάσταση. Όταν είδε ένα σκυλάκι το πήρε στα χέρια της και το χάιδεψε. Αυτή της η ενέργεια ήταν αρκετή για να την βάλει σε μπελάδες, καθώς στο τέλος κατηγορήθηκε από τον ιδιοκτήτη της μάντρας ότι έκλεψε και το σκυλάκι… Προφανώς το έχασε και υπέθεσε ότι η κοπέλα το έκλεψε επειδή το χάιδευε…».

Με βάση την καταγγελία που μας έγινε άρχισαν ο ιδιοκτήτης της μάντρας άρχισε να παρενοχλεί τηλεφωνικώς την κοπέλα, ενώ το αποκορύφωμα ήταν την Παρασκευή: «Της άσκησαν ψυχολογική πίεση μέσω τηλεφωνημάτων, ενώ σήμερα (08/01) μετέβησαν στο πατρικό της σπίτι στη Λάρνακα τρεις αστυνομικοί για να εκτελέσουν ένταλμα έρευνας.

Έμειναν δυο ώρες με τους γονείς της, ενώ τους είπαν πως αν δεν επέστρεφε η κόρη τους στο σπίτι θα εξέδιδαν ένταλμα σύλληψής της! Κι όλα αυτά για έναν ισχυρισμό ότι έκλεψε έναν σκύλο. Αυτή η κοπέλα πήγε να βοηθήσει να βρεθούν κάποια σκυλάκια και τελικά βρέθηκε μπλεγμένη».

Πάντως, στοιχεία που κατέχει το ThemaOnline και δημοσιεύει (βλ. φωτογραφίες) αποδεικνύουν ότι πράγματι οι συνθήκες διαβίωσης των σκυλιών δεν είναι καλές. Μάλιστα, οι άθλιες συνθήκες για τα σκυλιά στην περιοχή είχαν απασχολήσει το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου. Σε σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης το Σάββατο 02/01, αναφέρονταν τα ακόλουθα: «στην περιοχή υπάρχει το αδιαχώρητο μεταξύ παραγωγικών ζώων (πρόβατα, κατσίκες) και αδέσποτων σκυλιών, σκουπίδια παντού, οστά ζώων και άλλα πολλά τα οποία συνθέτουν μια μακάβρια εικόνα. Επισημαίνεται πως την Πέμπτη 31/12/15 το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον Υπουργό Γεωργίας Νίκο Κουγιάλη και του κατήγγειλε την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή ‘Μάντρες’».

Άξιο απορίας είναι η ευκολία με την οποία το δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα έρευνας σε βάρος μιας κοπέλας μόνο και μόνο επειδή διατυπώθηκε ισχυρισμός σε βάρος της για κλοπή σκυλιού. Την κάλεσαν οι αστυνομικοί να δώσει τη θέση της πριν κάνουν σχετικό αίτημα στο δικαστήριο; Εδώ να σημειώσουμε ότι πρόκειται για μια κοπέλα με λευκό ποινικό μητρώο με αγάπη προς τα ζώα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεισαν ηλικιωμένη ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση ο εγγονός της - Πέρασαν από το σπίτι της και πήραν τα χρήματα

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top