Ο δωρητής σπέρματος Todd Whitehurst δεν περίμενε ποτέ ότι θα συναντούσε όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν από το σπέρμα του σε μια πραγματικά διαφορετική οικογενειακή συγκέντρωση.
Ο 49χρονος είχε ήδη γνωρίσει τα 4 από τα παιδιά που είχαν γεννηθεί από το σπέρμα του, αλλά τον περασμένο Ιούλιο συνάντησε ακόμα 4, όταν όλη η «ομάδα» συγκεντρώθηκε κατά τη διάρκεια ενός διαφορετικού Σαββατοκύριακου.
Ήταν επίσης η πρώτη φορά που και τα 8 ετεροθαλή αδέρφια γνωρίστηκαν μεταξύ τους.
«Είναι φοβερό,» είπε ο Whitehurst στο CBS News, αφού αγκάλιασε όλα τα παιδιά. Ο μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών της Google είχε εντοπίσει μια αγγελία στην εφημερίδα της σχολής του όταν ήταν φοιτητής και αποφάσισε να γίνει δωρητής. Ο 49χρονος που έχει δύο παιδιά από δικό του προηγούμενο γάμο λέει ότι δεν είχε καμία επιφύλαξη για τη δωρεά σπέρματος παρά κάποιες αντιδράσεις που γενικά υπάρχουν. «Γιατί δεν θα θέλετε και γιατί δεν θέλετε να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους εκεί έξω;» λέει ο ίδιος.
Για 4 χρόνια ο Whitehurst δώρισε στην ίδια κλινική περίπου 400 φορές σπέρμα και ακολούθησε το πρωτόκολλο που απαιτείται. Υπέγραψε τη συμφωνία που υπογράφουν όλοι οι δωρητές να διατηρήσει την ανωνυμία του και έλαβε ένα μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό δωρητή από την κλινική. Οι οικογένειες σε αντάλλαγμα, λαμβάνουν μόνο τις βασικές πληροφορίες για τους δότες όπως την ηλικία, την εθνικότητα και τον τόπο γέννησης τους. Μία και μόνο δωρεά σε μια τράπεζα σπέρματος μπορεί να παράγει έως και 24 φιαλίδια και με 400 περίπου δωρεές που έκανε ο Whitehursts που θα μπορούσαν να έχουν παραχθεί και δοθούν 9.600 φιαλίδια, σύμφωνα με το CBS.
Ο 49χρονος δήλωσε ότι ξέρει 22 παιδιά τα οποία έχουν γεννηθεί από το δικό του σπέρμα.
Λίγες μέρες πριν τη συγκέντρωση, η 20χρονη Sarah Malley, έμαθε ότι αυτή και η δίδυμη αδελφή της Jenna ήταν μωρά δότη, σύμφωνα με το CBS. Η Malley επικοινώνησε με τον Whitehurst μέσω μιας online βάσης δεδομένων που ονομάζεται Μητρώο Αδελφών από Δωρητές και βοήθησε ώστε να οργανωθεί η οικογενειακή συγκέντρωση και με τα υπόλοιπα μέλη, μετά από έρευνα. Η βάση δεδομένων δημιουργήθηκε για τα παιδιά που θέλουν να βρουν το δότη που έδωσε το σπέρμα τους για να γεννηθούν μέσω του μοναδικού αριθμού ταυτότητας του πατέρα-δότη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Βέφα Αλεξιάδου: Πέθανε σε ηλικία 91 ετών η αγαπημένη μαγείρισσα
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις