ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεφτά και συναινέσεις ψάχνει στο Νταβός για Κυπριακό ο Αναστασιάδης – Τα λέει με Μπαν και Ακιντζί

Λεφτά και συναινέσεις ψάχνει στο Νταβός για Κυπριακό  ο Αναστασιάδης – Τα λέει με Μπαν και Ακιντζί

Στο Νταβός της Ελβετίας, επικεντρώνεται σήμερα η προσοχή ενόψει των σημαντικότατων επαφών για το Κυπριακό, τις οποίες θα έχει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Στη μία και τριάντα μετά το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη κοινή συνάντηση του προέδρου Αναστασιάδη με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπάν Κι Μούν και τον Μουσταφά Ακκιντζί.

 Θα προηγηθεί συνάντηση του προέδρου Αναστασιάδη με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει επίσης σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με θέμα "Επανενώνοντας την Κύπρο", στην οποία θα λάβουν μέρος ο Έσπεν Μπάρθ Άϊντα, ο Μουσταφά Ακκιντζί και ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σε συνέντευξη στο πρακτορείο Ρώϋτερ, εξέφρασε την προσδοκία για επίτευξη συμφωνίας με τους Τουρκοκυπρίους και επανένωση της Κύπρου, εντός του 2016.Κάλεσε παράλληλα τη διεθνή κοινότητα να χρηματοδοτήσει τη λύση. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα. Είπε ότι μαζί με τον Μουσταφά Ακκιντζί εργάζονται σκληρά για να βρουν μια λύση και ένα μοντέλο που θα επιτρέψει σε Χριστιανούς και Μουσουλμάνους να ζουν ειρηνικά μαζί, σε μια εποχή κατά την οποία, στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, σημειώνονται συγκρούσεις.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ανέφερε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες αλλά υπάρχουν ακόμα δυσκολίες καθότι το Κυπριακό δεν είναι ένα εύκολο ζήτημα. Ερωτηθείς γιατί θεωρεί ότι οι προοπτικές για λύση είναι καλύτερες τώρα, απάντησε ότι εκείνο το οποίο αναμένει είναι πως μια νέα συμφωνία θα λαμβάνει υπόψιν τους λόγους, για τους οποίους οι Ελληνοκύπριοι απέρριψαν το σχέδιο Ανάν. Επισήμανε επίσης ότι αναμένει από τη Βρετανία να συμβάλει προς την κατεύθυνση της λύσης, παραχωρώντας μέρος των εδαφών που χρησιμοποιεί ως βάσεις στην Κύπρο.

Πηγή: ΡΙΚ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top