ΥΓΕΙΑ

Πως να βοηθήσουμε τον εαυτό μας και να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό;

Πως να βοηθήσουμε τον εαυτό μας και να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό;

Τι θέλουμε περισσότερο όταν έχει κρύο και είναι ο καιρός που εμφανίζονται οι περισσότερες ιώσεις και η χειμωνιάτικη γρίπη;

Την πιο γνωστή βιταμίνη, τη Βιταμίνη C, που είναι ιδανική για περιπτώσεις κρυολογήματος και για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Η Βιταμίνη C είναι η κατεξοχήν βιταμίνη για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, και η οποία έχει δείξει ότι μπορεί να οδηγήσει στη θωράκιση του οργανισμού απέναντι στις επιθέσεις από μικροοργανισμούς και ιούς που αναπτύσσονται κατά τις κρύες ημέρες του χειμώνα και είναι υπεύθυνοι για την εμφάνιση κρυολογημάτων και ιώσεων.

Η Βιταμίνη C βοηθά στην αύξηση της παραγωγής λευκών αιμοσφαιρίων, κάτι που βοηθούν στη μείωση των αποτελεσμάτων των λοιμώξεων του αναπνευστικού. Παράλληλα, όχι μόνο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος, το οποίο είναι η πρώτη άμυνα απέναντι στο κρυολόγημα.

Πέραν από τις ιδιότητές της για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού η συγκεκριμένη βιταμίνη βοηθά στη διατήρηση του κολλαγόνου, των συνδέσμων, των οστών, των δοντιών και η ενδυνάμωση των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων. Βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου που είναι απαραίτητος στον σχηματισμό των ερυθροκυττάρων, και βοηθά στη ενδυνάμωση των τριχοειδών αγγείων, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την κυκλοφορία. Είναι επίσης χρήσιμη σε περιπτώσεις μωλώπων, κιρσών, και κατά την αιμορραγία των ούλων.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Influencer Marketing: Τι προβλέπει η νομοθεσία – Αυτά πρέπει να πληρούν οι αναρτήσεις – Όσα πρέπει να ξέρουν καταναλωτές και επιχειρήσεις

Καταδυτικός Τουρισμός: Η μαγεία της θάλασσας μέσα στα Κυπριακά νερά – Ζηνοβία και Musan μας βάζουν στο «χάρτη»

Πώς προστατεύουμε την καμένη γη μετά από πυρκαγιά - Υπάρχει στην Κύπρο ο εξοπλισμός;

Αποτροπιασμός στη Χλώρακα: 19χρονη τουρίστρια κατήγγειλε 26χρονο για βιασμό - Καταζητείται ο δράστης

Γυναικοκτονία στην Πάφο: Στο κελί για έξι ημέρες ο 48χρονος - Πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Αθαλάσσας

Βρισηίδα Ανδριώτου: Κάλυψε το στήθος της με δυο ζουμερά κεράσια - Δείτε φωτογραφία



ΠτΔ: «Είμαστε σύμμαχοι με Γκουτέρες, Ολγκίν για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών»

ΠτΔ: «Είμαστε σύμμαχοι με Γκουτέρες, Ολγκίν για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών»

Ο ΓΓ των ΗΕ και η προσωπική απεσταλμένη του είναι δεσμευμένοι προς την επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλίων και σε αυτή την προσπάθεια είμαστε σύμμαχοί τους, είπε το Σάββατο, ο Πρόεδρος ης Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Σημείωσε ακόμη ότι αν επιθυμούσε πραγματικά ο Τουρκοκύπριος ηγέτης να ανοίξει το οδόφραγμα Μιας Μηλιάς, αυτό θα μπορούσε να έχει ήδη γίνει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top