ΚΟΣΜΟΣ

«Μάλλον ανίκανη η Ελλάδα, άρα προχωράμε για νέα σύνορα στη ΠΓΔΜ», αναφέρει η «Die Welt»

«Μάλλον ανίκανη η Ελλάδα, άρα προχωράμε για νέα σύνορα στη ΠΓΔΜ», αναφέρει η «Die Welt»

Με άρθρο της τη γερμανική εφημερίδα «Die Welt», εκφράζει την πεποίθηση της χώρας, ότι η Ελλάδα δεν είναι ικανή να κρατήσει τα σύνορα με την Τουρκία, σε σχέση με το προσφυγικό και θα επιχειρήσει να δημιουργήσει νέα σύνορα στη ΠΓΔΜ.

«Η Ε.Ε ''βλέπει'' τα σύνορά της στα Σκόπια», είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt»,  σε άρθρο της που επισημαίνει ότι η εμπιστοσύνη των κυβερνήσεων της Ε.Ε έχει κλονιστεί αναφορικά με την ικανότητα της Ελλάδας να εξασφαλίσει τα σύνορά της με την Τουρκία και,  κατ' επέκταση των ευρωπαϊκών συνόρων. 

Οι Βρυξέλλες, σύμφωνα πάντα με το επίμαχο άρθρο της γερμανικής εφημερίδας, θα υποστηρίξουν τώρα διμερή βάση με συνοριακή αστυνομία στην ΠΓΔΜ. 

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση αγωνίζεται εναγωνίως να προστατεύσει τα εξωτερικά της σύνορα. Οι προσπάθειες τώρα επικεντρώνονται στην εξασφάλιση των συνόρων της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, τα οποία στην πραγματικότητα γίνονται τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε», όπως αναφέρει η εφημερίδα.  

Tο επίμαχο άρθρο επισημαίνει επίσης πως , με την εμπιστοσύνη των κυβερνήσεων της Ε.Ε να έχει κλονιστεί αναφορικά με την ικανότητα της Ελλάδας να εξασφαλίσει τα σύνορά της με την Τουρκία και, κατ' επέκταση των ευρωπαϊκών συνόρων,  θα υποστηρίξουν τώρα διμερή βάση με συνοριακή αστυνομία στην ΠΓΔΜ.

Η Ουγγαρία , η Τσεχία και η Σλοβακία έχουν στείλει περίπου 60 αστυνομικούς στα Σκόπια. 

Η Κομισιόν, από την πλευρά της, όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα, είναι πρόθυμη να πληρώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ για τα γεύματα και την διαμονή των άλλων αστυνομικών από χώρες της Ε.Ε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Χωματερή» η Κύπρος: «Ενδεχομένως να υπάρχουν πέραν των 1000 παράνομων σκυβαλότοπων» - Τι δηλώνει ο Θεοπέμπτου στο «Τ»

Τερματισμός Απασχόλησης: Πόσο χρόνο προειδοποίησης οφείλει να δώσει ο εργοδότης;

Δημοτικό στον Κάμπο με μία μόνο μαθήτρια - Έκκληση σε σχολεία να επισκεφθούν τη μικρή Δήμητρα

Συνελήφθη 61χρονος ως ύποπτος για τον εμπρησμό τριών οχημάτων στη Λευκωσία

Κάποιος να… προστατεύσει τον Φειδία



ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

Για «πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, έκανε λόγο κατά την άφιξή του στη προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξελλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top