Συνάντηση Ολάντ – Μέρκελ για προσφυγικό και brexit

Συνάντηση Ολάντ – Μέρκελ για προσφυγικό και brexit

Η Σένγκεν, τα hotspots και η επαναπροώθηση μεταναστών στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ηγετών

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, και η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, συναντώνται στο Στρασβούργο όπου θα έχουν άτυπες κεκλεισμένων των θυρών συνομιλίες, με θέμα την κρίση των προσφύγων και το Brexit.

Θα ακολουθήσει δείπνο σε εστιατόριο της πρωτεύουσας της Αλσατίας, με οικοδεσπότη τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. Κατά την άφιξή τους δεν έκαναν δηλώσεις.

Η συνάντηση πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν από την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της 18ης και 19ης Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες.

«Αποφασισμένοι να υπερασπισθούν τη ζώνη Σένγκεν», όπως δήλωσε διπλωματική πηγή την Παρασκευή, οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν λύσεις για τα θέματα της σύστασης των «hotspots», των κέντρων υποδοχής και καταγραφής των προσφύγων, της επαναπροώθησης των ατόμων που δεν δικαιούνται ασύλου, των ελέγχων στα ελληνο-τουρκικά σύνορα και της κατανομής των προσφύγων.

Για το ζήτημα του βρετανικού δημοσψηφίσματος, Παρίσι και Βερολίνο συμφωνούν. «Δεν υπάρχει διάσταση απόψεων ανάμεσα στον Ολάντ και τη Μέρκελ», έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας αποκλείει το ενδεχόμενο περαιτέρω παραχωρήσεων προς τη Βρετανία, καθώς και της αποδοχής νέων αιτημάτων μέχρι την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, γεγονός που πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Ιρανός στρατηγός προχώρησε σε ευθείες απειλές, δηλώνοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί από την Κύπρο, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη ρητορική έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαίωσε πως «η αεράμυνά μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας.

BEST OF TOTHEMAONLINE