Έρχονται και άλλες ομαδικές βαφτίσεις παιδιών από την Εκκλησία

Έρχονται και άλλες ομαδικές βαφτίσεις παιδιών από την Εκκλησία

Αναλαμβάνει η εκκλησία την βάπτιση των παιδιών που οι γονείς τους δεν μπορούν να τα βαφτίσουν

Σε συνέχεια της ομαδικής βάφτισης επτά παιδιών, που έγινε στη Λευκωσία στις 17 Ιανουαρίου, θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες ακόμη δέκα βαφτίσεις με την οικονομική ενίσχυση της Εκκλησίας.

Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Λειτουργός του Γραφείου Αδειών Γάμου και Βαφτίσεων της Αρχιεπισκοπής Παναγιώτης Παπακυριακού, ο οποίος ανέφερε ότι έχει αποφασιστεί πλέον ότι δεν θα γίνονται ομαδικές βαφτίσεις αλλά ατομικά πλέον η κάθε οικογένεια που έχει οικονομικά προβλήματα θα ενισχύεται από την Αρχιεπισκοπή και θα βαφτίζει το παιδί στην εκκλησία της αρεσκείας της.

Λόγω της οικονομικής κρίσης πολλές είναι οι οικογένειες που δεν μπορούν να βαφτίσουν τα παιδιά τους γι' αυτό η Εκκλησία έχει αναλάβει αυτό το έργο, που είναι και καθήκον της.

Σύμφωνα με τον κ. Παπακυριακού, η Αρχιεπισκοπή παρέχει τα ρουχαλάκια και τους σταυρούς ενώ δίνει και μια επιστολή που απευθύνεται προς την εκκλησία όπου θα γίνει η βάφτιση για να μην υπάρξει χρέωση.

Απευθύνει τέλος έκκληση προς όλους τους γονείς που δεν μπορούν να βαφτίσουν τα παιδιά τους λόγω οικονομικών δυσκολιών, να αποτείνονται προς την Εκκλησία. “Είναι η χαρά μας να δώσουμε αυτή την ευκαιρία στα παιδιά να ασπαστούν τον Χριστιανισμό”, είπε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εξετάζει το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μετά τη συνάντησή τους, ενώ την ίδια ώρα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του ΓΓ στις νέες ιδέες της ελληνοκυπριακής πλευράς.

BEST OF TOTHEMAONLINE