Συγκλονιστικές μαρτυρίες, μάθημα ζωής από Κύπριες που πολέμησαν τον Καρκίνο! «Τι έχω γιατρέ;»

Συγκλονιστικές μαρτυρίες, μάθημα ζωής από Κύπριες που πολέμησαν τον Καρκίνο! «Τι έχω γιατρέ;»

Συγκινητικές και γεμάτες μηνύματα για αγάπη στη ζωή, είναι οι μαρτυρίες ανθρώπων που μίλησαν για την δική τους μάχη, με τον παιδικό καρκίνο.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την παγκόσμια μέρα κατά του παιδικού καρκίνου, η εφημερίδα «Πολίτης», παρουσιάζει μαρτυρίες τεσσάρων Κύπριων γυναικών, που έδωσαν το δικό τους αγώνα, πριν μερικά χρόνια.

Η Βερόνικα η οποία σε ηλικία 16 ετών, διαγνώστηκε με καρκίνο αναφέρει: «Θυμάμαι να κλαίω στο δωμάτιο του νοσοκομείου γιατί θα έχανα τα μαλλιά μου. Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι η εμφάνιση μου θα ήταν το λιγότερο που θα είχε σημασία».

Η 16χρονη τότε Μαρία, παραμονές Χριστουγέννων έμαθε ότι έπασχε από λευχαιμία σημειώνοντας πως: «Τα συναισθήματα μου διαδέχονταν το ένα το άλλο αγωνία για την εξέλιξη φόβος για το άγνωστο , πόνος από τις παρακεντήσεις, εξάντληση από τις χημειοθεραπείες, λύπη για τον πόνο των άλλων παιδιών, θύμο για όσα βίωνα».

Το 2004 η Δέσποινα ρώτησε «τι έχω γιατρέ;» για να πάρει την απάντηση «Δέσποινα μου είναι κακοήθεια» με την ίδια να περιγράφει: «Είναι το συναίσθημα που νιώθεις ότι μικραίνεις, μικραίνει και σχεδόν εξαφανίζεσαι».

«Είμαι σίγουρη πως όταν οι γιατροί διέγνωσαν το λέμφωμα οι γονείς μου πίστευαν πως δεν θα τα κατάφερνα», αναφέρει με την σειρά της η Χριστίνα.

Το μήνυμα που έστειλαν όλα τα παιδιά ήταν ένα.

«Ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί δεν είναι αήττητος.»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE