Ελλάδα: Σεισμός 5,2 ρίχτερ ταρακούνησε την Ηλεία

Ελλάδα: Σεισμός 5,2 ρίχτερ ταρακούνησε την Ηλεία

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην ευρύτερη περιοχή - Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή λίγο πριν τις 9:00 το βράδυ σε περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με την αυτόματη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση είχε μέγεθος βαθμών 5,2 της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε κοντά στα Κρέστενα της Ηλείας.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός είχε μέγεθος 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο βρισκόταν 17 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Πύργου.

Η σεισμική δόνηση ανησύχησε κατοίκους του Πύργου, της Αρχαίας Ολυμπίας και άλλων περιοχών της Ηλείας, ορισμένοι από τους οποίους βγήκαν απ' τα σπίτια τους.

Αναφορές αναφέρουν ότι έγινε αισθητός ο σεισμός, έχουμε και στην Αργολίδα και στη Σπάρτη. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από τη σεισμική δόνηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

VIDEO: Αποκαλυπτικός ο ΠτΔ στο «Τ» – Η απάντηση στους επικριτές του, η πρόβλεψη για τις βουλευτικές του 2026 και το μήνυμα στην κοινωνία

VIDEO: Αποκαλυπτικός ο ΠτΔ στο «Τ» – Η απάντηση στους επικριτές του, η πρόβλεψη για τις βουλευτικές του 2026 και το μήνυμα στην κοινωνία

Σε μια πορεία από το Προεδρικό Μέγαρο μέχρι την Πάφο, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανοίγει τις πόρτες του προεδρικού οχήματος για πρώτη φορά σε Μέσο Ενημέρωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE