Ελλάδα: Σεισμός 5,2 ρίχτερ ταρακούνησε την Ηλεία

Ελλάδα: Σεισμός 5,2 ρίχτερ ταρακούνησε την Ηλεία

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην ευρύτερη περιοχή - Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή λίγο πριν τις 9:00 το βράδυ σε περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με την αυτόματη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση είχε μέγεθος βαθμών 5,2 της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε κοντά στα Κρέστενα της Ηλείας.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός είχε μέγεθος 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο βρισκόταν 17 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Πύργου.

Η σεισμική δόνηση ανησύχησε κατοίκους του Πύργου, της Αρχαίας Ολυμπίας και άλλων περιοχών της Ηλείας, ορισμένοι από τους οποίους βγήκαν απ' τα σπίτια τους.

Αναφορές αναφέρουν ότι έγινε αισθητός ο σεισμός, έχουμε και στην Αργολίδα και στη Σπάρτη. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από τη σεισμική δόνηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Δύο χρόνια πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2028, η πολιτική σκακιέρα της Κύπρου έχει ήδη αρχίσει να κινείται με έντονους ρυθμούς. Στον Δημοκρατικό Συναγερμό η μάχη για το προεδρικό χρίσμα παίρνει πλέον συγκεκριμένη μορφή, η Αννίτα Δημητρίου καλείται να κρατήσει ενωμένη την παράταξη, ενώ ο Νίκος Χριστοδουλίδης παραμένει το πρόσωπο γύρω από το οποίο περιστρέφεται μεγάλο μέρος των πολιτικών υπολογισμών.

BEST OF TOTHEMAONLINE