ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδήλωση διαμαρτυρίας αύριο των κατοίκων Μαζωτού για ανακατασκευή του δρόμου Κιτίου – Μαζωτού

Εκδήλωση διαμαρτυρίας αύριο των κατοίκων Μαζωτού για ανακατασκευή του δρόμου Κιτίου – Μαζωτού

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αύριο οι κάτοικοι της Κοινότητας Μαζωτού με αίτημα την άμεση ανακατασκευή και αναβάθμιση του δρόμου Κιτίου – Μαζωτού, ενός από τους πλέον επικίνδυνους δρόμους της επαρχίας Λάρνακας, με ανωφέρειες και κατωφέρειες, στον οποίο σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια αρκετά θανατηφόρα δυστυχήματα.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κοινοτάρχης Μαζωτού Μάριος Δημητρίου «η εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων θα πραγματοποιηθεί αύριο το βράδυ στο Κοινοτικό Μέγαρο με στόχο να ασκηθεί πίεση προς τους αρμοδίους προκειμένου να επιλυθούν οι περιπλοκές που παρατηρήθηκαν στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών αλλά και των ενστάσεων που υπάρχουν μεταξύ των προσφοροδοτών. Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να παρευρεθούν και οι βουλευτές της επαρχίας Λάρνακας».  
 
Πρόσθεσε ότι «η ανακατασκευή – αναβάθμιση του δρόμου πρέπει να προχωρήσει αφού άπτεται της ασφάλειας και της ζωής χιλιάδων ανθρώπων που χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο δρόμο και διαμένουν στα χωριά του δυτικού διαμερίσματος της Λάρνακας. Η καθυστέρηση που παρατηρείται εδώ και χρόνια στην ανακατασκευή και αναβάθμιση του δρόμου Κιτίου – Μαζωτού, επηρεάζει σημαντικά όλες αυτές τις χιλιάδες των ανθρώπων, αφού κάθε χρόνο γίνονται θανατηφόρα δυστυχήματα».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Δημητρίου είπε ότι «η ανακατασκευή του έργου χρονολογείται από το 2003 όταν τέθηκε αρχικά το συγκεκριμένο ζήτημα από την Κοινότητα Μαζωτού αλλά και τις γύρω Κοινότητες. Η στενότητα του δρόμου, το κακής ποιότητας οδόστρωμα  και η ανυπαρξία πεζοδρομίων είναι στοιχεία που οδήγησαν αρκετές φορές σε θανατηφόρα δυστυχήματα ενώ χιλιάδες οχήματα υπέστησαν υλικές ζημιές και μηχανικές βλάβες εξ αιτίας της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στο δρόμο».
 
Εξήγησε ότι «το 2011 ύστερα από σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων των κατοίκων Μαζωτού, έγιναν ορισμένες βελτιωτικές εργασίες στο οδόστρωμα ενώ το κράτος υποσχέθηκε πως σύντομα θα προωθείτο και η πλήρης ανακατασκευή του οδοστρώματος. Ωστόσο η οικονομική κρίση που έπληξε και την Κύπρο είχε ως αποτέλεσμα το έργο της Κοινότητας μας να παγώσει».
 
Σε άλλη ερώτηση ο κ. Δημητρίου απάντησε πως «9 συνολικά χωριά, δηλαδή  το Κίτι, τα Περβόλια, το Κιβισίλι, ο Άγιος Θεόδωρος, το Μαρώνι, το Ζύγι, η Αλαμινός, η Μενόγια και ο Ψεματισμένος επηρεάζονται από το συγκεκριμένο δρόμο. Οι κάτοικοι των 9 αυτών Κοινοτήτων χρησιμοποιούν καθημερινά τον συγκεκριμένο δρόμο για τη μετάβαση τους από και προς τη Λάρνακα, ενώ χιλιάδες τουρίστες μεταβαίνουν σε διάφορες περιοχές της Κύπρου μέσω του δρόμου αυτού». 
 
Σημείωσε επίσης ότι «13 χρόνια μετά την πρόταση της Κοινότητας Μαζωτού για υλοποίηση του έργου, φτάσαμε στο 2016 και δεδομένου ότι η ανακατασκευή του δρόμου βρίσκεται στον προϋπολογισμό του κράτους, απαιτούμε όπως φέτος ο δρόμος Κιτίου – Μαζωτού εκτελεστεί».
 
Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι Μαζωτού έχουν αρκετές φορές διαμαρτυρηθεί έντονα για την κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο δρόμο τα τελευταία οκτώ χρόνια, πραγματοποιώντας εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και τοποθετώντας πινακίδες με ειρωνικό περιεχόμενο κατά μήκος του δρόμου Κιτίου – Μαζωτού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

365 ημέρες τον χρόνο στην στάνη και το άρμεγμα – Κύπρια άφησε την δουλειά της για να ασχοληθεί με την κτηνοτροφία

«Αβέρτα» υπερωρίες οι Κύπριοι εργαζόμενοι – 1 στους 10 δουλεύουν πάνω από 49 ώρες την εβδομάδα

Δάκρυα χαράς στο J2US: Η επί σκηνής πρόταση γάμου - Δείτε βίντεο

Καιρός: Ξυπνάμε με ήλιο και μετά… τοπικές βροχές – Παρόμοιο σκηνικό και τις επόμενες μέρες

Η ιστορία του «πιο στοιχειωμένου σπιτιού» - Η υπόθεση που παραμένει ανεξιχνίαστη για περισσότερα από 100 χρόνια

Είχαν Άγιο - Τυλίχθηκε στις φλόγες όχημα στον αυτοκινητόδρομο – Πρόλαβαν να εξέλθουν τρία πρόσωπα



Ανάλυση – Ευρωεκλογές: Οι δημοσκοπήσεις και ο πανικός των παραδοσιακών κομμάτων για την άνοδο του ΕΛΑΜ - Ο άγνωστος «Χ»

Ανάλυση – Ευρωεκλογές: Οι δημοσκοπήσεις και ο πανικός των παραδοσιακών κομμάτων για την άνοδο του ΕΛΑΜ - Ο άγνωστος «Χ»

Μόλις 14 ημέρες πριν από τις πολλαπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου και το πολιτικό σκηνικό πήρε φωτιά με αλληλοκατηγορίες κομμάτων και χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top