ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ν.Χατζηγιάννης: Στην κερδοφορία επιστρέφει ο Συνεργατισμός στο δ΄ τρίμηνο του 2015

Ν.Χατζηγιάννης: Στην κερδοφορία επιστρέφει ο Συνεργατισμός στο δ΄ τρίμηνο του 2015

Στην κερδοφορία επιστρέφει ο Συνεργατισμός στο δ΄ τρίμηνο του 2015, σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας (ΣΚΤ) Νικόλα Χατζηγιάννη, χαρακτηρίζοντας το δ΄ τρίμηνο του περσινού έτους ως “ένα από τα καλύτερα τρίμηνα που είχε ο συνεργατισμός”.

Ενόψει της ανακοίνωσης την ερχόμενη Δευτέρα (29/02) των οικονομικών αποτελεσμάτων του Συνεργατισμού για το δ΄ τρίμηνο του 2015 και για ολόκληρο έτος, ο κ. Χατζηγιάννης εξέφρασε ιδιαίτερη αισιοδοξία για την πορεία του Συνεργατισμού

Αναμένουμε ότι το δ΄ τρίμηνο θα είναι ιδιαίτερα θετικό για τον Συνεργατισμό, μετά από την απορρόφηση των επιπρόσθετων προβλέψεων ύψους 470 εκατομμύρια στα αποτελέσματα του 9μηνου και την ανακοίνωση τότε ζημιών ύψους €225 εκ., επισήμανε.

“Το δ΄ τρίμηνο του 2015 θα είναι σίγουρα κερδοφόρο και θα μειώσει σημαντικά τις ζημιές που ανακοινώθηκαν στα οικονομικά αποτελέσματα του 9μηνου”, σημείωσε.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΣΚΤ τόνισε πως αναμένει σημαντική βελτίωση ακόμη και από τους δείκτες, όπως σημείωσε, “που είχαμε υπόψη μας στο τέλος Νοεμβρίου, όταν λάβαμε την επιπρόσθετη ενίσχυση από το κράτος”.

“Με το κλείσιμο του έτους αυτοί οι δείκτες θα είναι ακόμη πιο ισχυροί από ό,τι υπολογίζαμε γιατί γίνεται πάρα πολύ δουλειά”, πρόσθεσε.

Η μελλοντική πορεία του Συνεργατισμού

Σε σχέση με το μέλλον, ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι “ο Συνεργατισμός έχει μια σταθερή κερδοφορία και πολλοί καλούς δείκτες και, εκτός απρόβλεπτων ή αναπάντεχων γεγονότων πέρα του δικού του ελέγχου, θα συνεχιστεί αυτή η πορεία”

“Μπαίνουμε δυνατά στο 2016 και σε αυτό έχει βοηθήσει τα μέγιστα η ακόμη καλύτερη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων”, τόνισε ο ΓΔ της ΣΚΤ, σημειώνοντας ότι οι αναδιαρθρώσεις ανήλθαν στο σημαντικό ποσό του €1,03 δισεκατομμυρίων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Επ. Λεμεσού - Προχώρησε με ανάκληση προσωπικού η Πυροσβεστική - Δείτε βίντεο

Δεύτερη τραγωδία στις Φυλακές: Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως δεν τα κατάφερε

Ανείπωτη θλίψη – Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Παναγιώτης «Η μέρα δεν ξημέρωσε πολύ καλά»

Παραιτήθηκε από τους Οικολόγους η Έφη Ξάνθου - «Δεν μετανιώνω για τα 23 χρόνια που αφιέρωσα στο Κίνημα»

Καραγιάννης και Κωστρίκκης στο «Τ»: Να ανησυχούμε από την απόσυρση του AstraZeneca; - Όσα αναφέρουν



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top