Αυξάνονται οι φόροι του Facebook στη Βρετανία

Αυξάνονται οι φόροι του Facebook στη Βρετανία

Τι αλλάζει για τους μεγάλους πελάτες

Το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο Facebook θα σταματήσει να εγγράφει τις πωλήσεις από τις διαφημίσεις των μεγαλύτερων πελατών της στην Βρετανία μέσω της Ιρλανδίας, αυξάνοντας το φόρο με τον οποίο βαρύνεται κατά εκατομμύρια λίρες, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τη διαφάνεια μετά την κριτική που δέχθηκε για την αποφυγή φόρων, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ τον Απρίλιο, ενώ ο υψηλότερος φόρος θα καταβληθεί την επόμενη χρονιά. Οι πωλήσεις από μικρότερες επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να εγγράφονται μέσω της Ιρλανδίας, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης.

Την Δευτέρα, η Facebook θα ενημερώσει τους μεγαλύτερες πελάτες της στη Βρετανία ότι από τον Απρίλιο θα λαμβάνουν τιμολόγια από την Facebook U.K. και όχι την Facebook Ireland, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας στο Bloomberg.

Αυτό σημαίνει ότι οι πωλήσεις στη Βρετανία που γίνονται απευθείας από την βρετανική μονάδα της εταιρίας θα εγγράφονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και όχι στην Ιρλανδία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Τη θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό καθώς διαθέτει τα εργαλεία να καταδείξει τα οφέλη της λύσης στην Τουρκία, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά το γεύμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, για τελευταία φορά πριν τη λήξη της θητείας του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξάλλου, σε παρέμβασή του αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά το τέλος του πολέμου για το καθεστώς των Βρτανικών Βάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE