ΥΓΕΙΑ

Πέντε συνήθειες που καταστρέφουν τον ύπνο σας

Πέντε συνήθειες που καταστρέφουν τον ύπνο σας

Αν κάθε πρωί ξυπνάτε και αισθάνεστε κουρασμένοι, τότε σύμφωνα με τους επιστήμονες έχετε κάποια «κακιά» συνήθεια, που σας στερεί έναν καλό και ήρεμο ύπνο.

Αν κάθε πρωί ξυπνάτε και αισθάνεστε κουρασμένοι, τότε σύμφωνα με τους επιστήμονες έχετε κάποια «κακιά» συνήθεια, που σας στερεί έναν καλό και ήρεμο ύπνο.

Νέα έρευνα του αμερικανικού Κέντρου για την Υγεία (CDC) δείχνει ότι ακόμη και όσοι άνθρωποι κοιμούνται περισσότερο από οκτώ ώρες την ημέρα, κάνουν σημαντικά λάθη πριν πέσουν στο κρεβάτι τους, τα οποία και δεν επιτρέπουν στους οργανισμούς τους να πάρουν όλα τα οφέλη του ύπνου.

Αν, λοιπόν, δεν θέλετε να «σαμποτάρετε» τον ύπνο σας, προσπαθήστε να ξεχάσετε τις παρακάτω πέντε συνήθειες, πριν ξαπλώσετε.

1) Πείτε «όχι» στο αλκοόλ

Μπορεί να πίνετε ένα ποτό πριν κοιμηθείτε για να χαλαρώσετε, όμως, στην πραγματικότητα το αλκοόλ καταστρέφει την ποιότητα του ύπνου σας. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε τον Ιανουάριο του 2015 το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, η κατανάλωση αλκοόλ πριν τον ύπνο, μπορεί να κάνει τα μάτια σας να κλείσουν, αλλά διαταράσσει τη διαδικασία του ύπνου.

2) Ξεχάστε το iPad στο κρεβάτι

Έρευνες έχουν δείξει ότι το διάβασμα πριν τον ύπνο σε ηλεκτρονικές συσκευές που εκπέμπουν φως, όπως τα iPad, έχει σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία σας και μάλιστα, αρνητικό, ενώ καταστρέφει σταδιακά και τις ικανότητες συγκέντρωσής σας. Οπότε, πείτε «όχι» στο iPad στο κρεβάτι και «ναι» σε ένα βιβλίο.

3) Μην πίνετε καφέ αργά

Πιθανότατα γνωρίζετε ότι αν θέλετε να κοιμηθείτε νωρίς, τότε δεν πρέπει να πίνετε καφέ πολύ αργά. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, ίσως θα πρέπει να λέτε «όχι» στον καφέ, νωρίτερα από ότι πιστεύατε. Έρευνα του Πανεπιστημίου του Κολοράντο έδειξε πως αν κάποιος πιει έναν διπλό εσπρέσο τρεις ώρες πριν κοιμηθεί, τότε καταστρέφει το εσωτερικό του «ρολόι». Άλλες πάλι έρευνες λένε πως η κατανάλωση καφέ πρέπει να σταματά έξι ώρες πριν τον ύπνο.

4) Είστε «κολλημένοι» στα social media

Μπορεί να μην «ανεβάζετε» φωτογραφίες στο Instagram από το κρεβάτι σας, ωστόσο, όταν είστε έτοιμοι να κοιμηθείτε, δεν πρέπει να «τσεκάρετε» τα social media. Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ ανακάλυψαν πως οι άνθρωποι ηλικίας 19 έως 32 ετών που ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να έχουν έναν διαταραγμένο ύπνο, σε σύγκριση με όσους δεν είναι... εθισμένοι στα κοινωνικά τους προφίλ.

5) Μην τρώτε τρόφιμα με υψηλές  ποσότητες κορεσμένων λιπαρών και ζάχαρης

Ακόμη και ένα κομμάτι cheesecake αργά το βράδυ, μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για τον ύπνο σας, προειδοποιούν οι ειδικοί. Κι όμως, σύμφωνα με έρευνα της Αμερικανικής Ακαδημίας Ιατρικής Ύπνου, τα κορεσμένα λιπαρά και η ζάχαρη διαταράσσουν τον ύπνο σας. Αντιθέτως, μια διατροφή  πλούσια σε φυτικές ίνες, σας επιτρέπει να πάρετε όλα τα οφέλη του ύπνου.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Παραδέχθηκε ο 25χρονος που συνελήφθη μετά από καταδίωξη στην Πάφο - Αφέθηκε ελεύθερος ο συνοδηγός

• Έσπασε στο ξύλο συναδέλφισσα του και την έστειλε νοσοκομείο - Καταδικάστηκε άνδρας στη Λεμεσό

• Ελαττωματικοί αερόσακοι: Έτσι θα καταλάβουμε αν τους έχουμε στο αυτοκίνητό μας

• Τα «ναυάγια» και «διαζύγια» της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη με εργολάβους και κοινοπραξίες - Πώς προχωρούν τα έργα

• Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα στην επαρχία Λευκωσίας - Επεκτάθηκε σε υπόγειο οικίας η φωτιά

• Θλίψη: Πέθανε ο Χαράλαμπος Τσιαμπρής - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας



Σε επαφή με στελέχη του αμερικανικού ρεπουμπλικανικού κόμματος ο ΠτΔ - Η απάντησή του για εξελίξεις στο Κυπριακό

Σε επαφή με στελέχη του αμερικανικού ρεπουμπλικανικού κόμματος ο ΠτΔ - Η απάντησή του για εξελίξεις στο Κυπριακό

Σε επαφή με στελέχη του αμερικανικού ρεπουμπλικανικού κόμματος βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ανέφερε σήμερα ότι είχε και θα έχει τηλεφωνικές συνομιλίες μαζί με αριθμό στελεχών του κόμματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top