Ανακοινώθηκε επίσημα: Αγιοποιείται η Μητέρα Τερέζα

Ανακοινώθηκε επίσημα: Αγιοποιείται η Μητέρα Τερέζα

Η Μητέρα Τερέζα που πέθανε το 1997 και έγινε παγκοσμίως γνωστή για το ιεραποστολικό της έργο, για το οποίο απέσπασε και το Νόμπελ Ειρήνης, πρόκειται να ανακηρυχθεί αγία από τον Πάπα Φραγκίσκο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η καθολική καλόγρια αλβανικής καταγωγής, θα ανακηρυχθεί αγία στις 4 Σεπτεμβρίου. Η Μητέρα Τερέζα επιδόθηκε στην ανθρωπιστική δράση και έγινε ιδιαίτερα γνωστή για το ιεραποστολικό της έργο στην Καλκούτα της Ινδίας, ενώ είχε κερδίσει και Νόμπελ Ειρήνης.

Πέθανε το 1997 στα 87 της έτη και οσιοποιήθηκε το 2003, κάτι που αποτελεί το πρώτο βήμα για την αγιοποίηση.

Ο Πάπας Φραγκίσκος άνοιξε τον δρόμο για την αγιοποίησή της πέρυσι, όταν αναγνώρισε και δεύτερο θαύμα που αποδίδονταν στην Μητέρα Τερέζα.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σοβαρό τροχαίο στη Λευκωσία: Χτύπησε στο πεζοδρόμιο και ανατράπηκε η μοτοσικλέτα – Κρίσιμα 20χρονος

Σοβαρό τροχαίο στη Λευκωσία: Χτύπησε στο πεζοδρόμιο και ανατράπηκε η μοτοσικλέτα – Κρίσιμα 20χρονος

Γύρω στις 6.20μ.μ. χθες Παρασκευή (01/08), ενώ 20χρονος οδηγούσε τη μοτοσικλέτα του στη λεωφόρο Στροβόλου στη Λευκωσία, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας, με αποτέλεσμα να κτυπήσει στο πεζοδρόμιο και να ανατραπεί.

BEST OF TOTHEMAONLINE