Σοκ σε ίδρυμα στη Λεμεσό! «Προβαίνουν σε ξυλοδαρμούς, κακοποιούν, και ασκούν βία σε παιδιά τροφίμων του ιδρύματος»

Σοκ σε ίδρυμα στη Λεμεσό! «Προβαίνουν σε ξυλοδαρμούς, κακοποιούν, και ασκούν βία σε παιδιά τροφίμων του ιδρύματος»

Δεκάδες καταγγελίες άλλες επώνυμες και άλλες ανώνυμες έρχονται στο φώς αναφορικά με κακοποίηση ατόμων με νοητική αναπηρία από το ίδρυμα «Άγιος Στέφανος» στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας είναι αντιμέτωπες με σωρεία καταγγελιών για σωματική και ψυχολογική κακοποίηση τροφίμων στο εν λόγω ίδρυμα.

Πιο συγκεκριμένα μια εκ των επιστολών που στάλθηκε στις αρμόδιες Υπηρεσίες από ομάδα φροντιστηρίων  αναφέρει ότι: «προβαίνουν σε ξυλοδαρμούς, κακοποιούν, και ασκούν βία σε παιδιά τροφίμων του ιδρύματος».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει ξεκαθαρίσει αν όντως τα άτομα αυτά κακοποιούνται ή αν οι καταγγελίες έχουν να κάνουν με «κόντρες» μεταξύ εργαζομένων.

Όπως διευκρινίζεται οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας βρίσκονται σε αναβρασμό καθώς πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα το οποίο χρήζει διερεύνησης. 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σύσκεψη αρχηγών πριν από την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Σύσκεψη αρχηγών πριν από την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Με στόχο τον καλύτερο συντονισμό ενόψει της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο Πρόεδρος θα ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες.