ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κλάους Ρέγκλινγκ: «Η Κύπρος έχει πολύ δρόμο με τα κόκκινα δάνεια»

Κλάους Ρέγκλινγκ:  «Η Κύπρος έχει πολύ δρόμο με τα κόκκινα δάνεια»

Ο δρόμος με τις αναδιαρθρώσεις κόκκινων δανείων στην Κύπρος είναι μακρύς και δύσβατος…

Τουλάχιστον αυτό άφησε να νοηθεί ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), Κλάους Ρένγκλινγκ.

Βάσει των όσων ανέφερε την Τετάρτη (30/03), η Κύπρος πρέπει να διευθετήσει ένα υψηλό ποσοστό προβληματικών δανείων, για να επιτευχθεί η πλήρης οικονομική της ανάκαμψη.

Βέβαια, φρόντισε να τονίσει ότι η ανάκαμψη της οικονομίας επετεύχθη και ότι το νησί μας αξιοποίησε μόνο το 70% των χρημάτων που είχε στη διάθεσή της για να το κάνει.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η μεγάλη πρόκληση για το νησί μας έχει να κάνει με το γεγονός ότι το 47% των δανείων είναι μη εξυπηρετούμενα.
«Το μοναδικό μεγαλύτερο ζήτημα της Κύπρου σήμερα είναι τα μη εξυπηρετούμνα δάνεια του τραπεζικού συστήματος, που έχουν το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά ο Ρένγκλινγκ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ ο ΠτΔ: «Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, λόγω της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ ο ΠτΔ: «Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, λόγω της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Επιβεβαίωσε τη συνάντησή του στις Βρυξέλλες με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ απάντησε και στο Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, τονίζοντας ότι η Κύπρος είναι κέντρο επιχειρήσεων αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας και απομάκρυνσης αμάχων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top