ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κέρδος €13 εκ. για την Ελληνική Τράπεζα το 2015

Κέρδος €13 εκ. για την Ελληνική Τράπεζα το 2015

Επιβεβαιώνονται τα θετικά αποτελέσματα της Ελληνικής Τράπεζας.

Χρυσούς μισθούς εκατομμυρίων ευρώ παίρνουν τραπεζικά στελέχη στην Κύπρο αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, που κυμαίνονται από 1 έως 7 εκατ. ευρώ. Ο αριθμός των υψηλών εισοδημάτων στις τράπεζες της ΕΕ αυξήθηκε σημαντικά το 2014, ενώ η μέση αναλογία μεταξύ της μεταβλητής και της σταθερής αμοιβής μειώθηκε σημαντικά για υψηλά εισοδήματα, σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (European Banking Authority).

Με βάση τα στοιχεία της έρευνας, οι αμοιβές των τραπεζικών golden boys για κάθε χώρα είναι: Τρία υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη στην Κύπρο έχουν αμοιβές από €2 εκατ. έως €3 εκατ. και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος αμείβεται από €1 εκατ. έως €2 εκατ.

Δεκαεπτά τραπεζικά στελέχη στην Αυστρία αμείβονται από €1 εκατ. έως €2 εκατ. και σε 6 στελέχη οι αμοιβές είναι από €2 έως €3 εκατ.

Στο Βέλγιο 9 υψηλόβαθμα στελέχη έχουν αμοιβές από €1 εκατ. έως €2 εκατ. και 4 στελέχη αμείβονται από €2 εκατ. έως €3 εκατ.

Στο τραπεζικό σύστημα της Κροατίας υπάρχει μόνο ένα υψηλόβαθμο στέλεχος που έχει αμοιβή από €1 εκατ. έως €2 εκατ.

Στο τραπεζικό σύστημα της Δανίας υπάρχουν 35 υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη με αμοιβές από €1 εκατ. έως €2 εκατ. και 2 με αμοιβές από €2 εκατ. έως €3 εκατ.

Στη Φινλανδία μόνο 4 υψηλόβαθμα στελέχη αμείβονται από €1 εκατ. έως €2 εκατ.

Στη Γαλλία, σύμφωνα με τα στοιχεία, υπάρχουν 134 υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη με αμοιβές από €1 εκατ. έως €2 εκατ. Επίσης, 27 στελέχη με αμοιβές από €2 εκατ. έως €3 εκατ. και 10 με αμοιβές από €3 εκατ. έως €4 εκατ.

Στο τραπεζικό σύστημα της Γερμανίας υπάρχουν 195 υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη με αμοιβές από €1 εκατ. έως €2 εκατ., 29 με αμοιβές από €2 εκατ. έως €3 εκατ., έξι με αμοιβές από €3 εκατ. έως €4 εκατ., οχτώ με αμοιβές από €4 εκατ. έως €5 εκατ., ένα υψηλόβαθμο στέλεχος αμείβεται από €5 εκατ. έως €6 εκατ. και τρία έχουν αμοιβές από €6 εκατ. έως €7 εκατ.

Στην Ελλάδα ένα υψηλόβαθμο στέλεχος έχει αμοιβή από €1 εκατ. έως €2 εκατ.

Στην Ιρλανδία 19 τραπεζικά στελέχη έχουν αμοιβές από €1 εκατ. έως €2 εκατ., δύο στελέχη έχουν αμοιβές από €2 εκατ. έως 3 εκατ., ένα από €3 εκατ. έως €4 εκατ. και δύο από €4 εκατ. έως €5 εκατ.

Στην Ιταλία 113 στελέχη έχουν αμοιβές από €1 εκατ. έως €2 εκατ., 30 από €2 εκατ. έως €3 εκατ., πέντε από €3 εκατ. έως €4 εκατ., πέντε από €4 εκατ. έως €5 εκατ.

Στο τραπεζικό σύστημα του Λουξεμβούργου 22 στελέχη έχουν αμοιβές από €1 εκατ. έως €2 εκατ., τρία από €2 εκατ. έως €3 εκατ. και δυο από €3 εκατ. έως €4 εκατ.

Ο αριθμός των υψηλόμισθων στην ΕΕ αυξήθηκε σημαντικά, από 3.178 το 2013 σε 3.865 το 2014, που αντιστοιχεί σε αύξηση 21,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Το ποσοστό των υψηλόμισθων που προσδιορίζονται ότι έχουν δυνητικό αντίκτυπο στα προφίλ κινδύνου των οργανισμών, επίσης αυξήθηκε σημαντικά από 59% το 2013 σε 87% το 2014.

Ο απόλυτος αριθμός του προσωπικού αυξήθηκε από 34.060 το 2013 έως 62.787 το 2014. Αυτή η αύξηση του αριθμού είναι κυρίως αποτέλεσμα του ρυθμιστικού τεχνικού προτύπου της ΕΒΑ (Regulatory Technical Standard (RTS) το οποίο τέθηκε σε ισχύ το 2014. Έφερε έναν πιο ακριβή ορισμό που βασίζεται σε ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η καλύτερη ταυτοποίηση των εν λόγω εργαζομένων που έχουν ουσιώδη αντίκτυπο στο προφίλ κινδύνου των ιδρυμάτων. 
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top