LIKE ONLINE

Δίνει 500 δολάρια το μήνα για να ζει σε ένα κουτί

Δίνει 500 δολάρια το μήνα για να ζει σε ένα κουτί

Τί θα κάνατε εάν δεν μπορούσατε να πληρώνετε το νοίκι στην πόλη των ονείρων σας; Για τον Peter Berkowitz, η λύση ήταν να κατασκευάσει ένα κουτί -ή όπως το αποκαλεί εκείνος ένα «pod»- στο σαλόνι ενός φίλου του.

Για να κατασκευαστεί το κουτί ο Berkowitz πλήρωσε 1,300 δολάρια, ενώ κάθε μήνα δίνει 400 δολάρια για το χώρο που καταλαμβάνει, με το συνολικό μηνιαίο κόστος που δαπανά να αγγίζει περίπου τα 508 δολάρια.

«Ναι, το να ζει κανείς σε ένα κουτί είναι ανόητο», έγραψε ο Berkowitz σε ένα blog, προσθέτοντας ότι οι υψηλές τιμές των ενοικίων στο Σαν Φρανσίσκο τον ώθησαν να βρει αυτή τη λύση.

Ο ίδιος εξήγησε στο Fortune ότι η ιδέα για τη δημιουργία του εναλλακτικού αυτού χώρου προέκυψε από τις «Ιαπωνικές κάψουλες ξενοδοχείων», όπως λέγονται, που επιτρέπουν στους επισκέπτες απλά να νοικιάζουν κρεβάτια.

pod-berkowitz

«Το μυστικό είναι να φτιάξεις ένα χώρο πρακτικό και άνετο», προσθέτει ο Berkowitz, συμπληρώνοντας ότι για να το καταφέρει αυτό στα προηγούμενα κλασσικά του υπνοδωμάτια, του πήρε μεγάλο χρονικό διάστημα.

pod-berkowitz3

«Οι άνθρωποι γύρω μου εκπλήσσονται που μένω σε ένα κουτί, αλλά νομίζω ότι προσπαθούν να υποτιμήσουν την άνεση που μπορεί να προσφέρει ένα τέτοιο εχγείρημα, ειδικά εάν έχει σχεδιαστεί έξυπνα. Είναι το πιο φιλικό δωμάτιο που είχα ποτέ», υπογραμμίζει ο Berkowitz.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε προχωρημένη σήψη η σορός του άντρα που βρέθηκε σε πάρκο στη Λευκωσία – Σε εξέλιξη οι έρευνες - Εν αναμονή της νεκροτομής

Μονή Αββακούμ: «Δεν τους ανήκει τίποτα από το μοναστήρι... όπως ήρθαν θα φύγουν» - Υποψίες για ακίνητα και στην Ελλάδα

Ένας στους δέκα νέους ούτε δουλεύουν, ούτε σπουδάζουν – Πόσες γυναίκες και πόσοι άνδρες

Πότε ένας εργοδότης μπορεί να απολύσει εργοδοτούμενο χωρίς να δώσει προειδοποίηση

Συνεχίζεται σήμερα η υπόθεση παύσης του Γεν. Ελεγκτή ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου

Όχημα «τυλίχθηκε» στις φλόγες στον Στρόβολο – Εκτεταμένες οι ζημιές



Κυπριακό: Κρίσιμη εβδομάδα για τα επόμενα βήματα - Βλέπει τον Τατάρ σήμερα η Ολγκίν στο Λονδίνο

Κυπριακό: Κρίσιμη εβδομάδα για τα επόμενα βήματα - Βλέπει τον Τατάρ σήμερα η Ολγκίν στο Λονδίνο

Οι επόμενες ημέρες αναμένονται να είναι κρίσιμες για την πορεία του κυπριακού. Μετά τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ στις Βρυξέλλες, η Μαρία Άνχελα Ολγκίν θα έχει συνάντηση με τον Ερσίν Τατάρ σήμερα στις 17.00 στο Λονδίνο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top