ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπογράφει συμφωνία με το Ισραήλ στο πλαίσιο της τριμερούς ο Υπουργός Γεωργίας

Υπογράφει συμφωνία με το Ισραήλ στο πλαίσιο της τριμερούς  ο Υπουργός Γεωργίας

Σημαντική συμφωνία για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μεσογείου θα υπογράψει ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης στο Ισραήλ, ο οποίος αναχωρεί την Τρίτη (05/04).

Η συμφωνία, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, αφορά την προστασία του  θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μεσογείου από κινδύνους λόγω των δραστηριοτήτων εξόρυξης υδρογονανθράκων και θα υπογραφεί αύριο, 6 Απριλίου, από τους Υπουργούς Περιβάλλοντος Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ. Εντάσσεται στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνεργασίας των τριών κρατών και σηματοδοτεί της έναρξη της υλοποίησης σημαντικών συμφωνιών μεταξύ των τριών χωρών.

Η συμφωνία για προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μεσογείου από κινδύνους λόγω των δραστηριοτήτων εξόρυξης υδρογονανθράκων καθίσταται ιδιαιτέρως σημαντική λόγω της έντονης δραστηριότητας για την εξόρυξη υδρογονανθράκων που παρατηρούνται στην περιοχή και τον κίνδυνο ρύπανσης της θάλασσας από κάποιο ατύχημα, σημειώνεται στην ανακοίνωση. Οπως προτίθεται, οι οικονομίες των χωρών της περιοχής στηρίζονται στη θάλασσα σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό και για αυτό τον λόγο  Κύπρος Ισραήλ και Ελλάδα μέσω της συμφωνίας προχωρούν σε από κοινού συνεργασία για περιορισμό και αντιμετώπιση αυτού του κινδύνου και παράλληλα διασφαλίζουν τα οφέλη που απορρέουν από μια υγιή και ασφαλή Μεσόγειο.

Η συμφωνία θα προνοεί την ετοιμασία ενός Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης για αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης από υδρογονάνθρακες που θα προβλέπει, την κινητοποίηση εξοπλισμού και προσωπικού σε περίπτωση έκτακτης  ανάγκης. Αποτέλεσμα της συνεργασίας θα είναι επίσης και η διενέργεια κοινής άσκησης ετοιμότητας στην θάλασσα.

Κατά την παραμονή του στο Ισραήλ, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος θα συναντηθεί σε διμερές επίπεδο με τον Υπουργό Εθνικών Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων του Κράτους του Ισραήλ Δρ. Yuval Steinitz και θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ`.

Ο κ. Κουγιάλης επιστρέφει στην Κύπρο την Πέμπτη, 7 Απριλίου.

Πηγή — ΚΥΠΕ 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top