Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης επιμένει στην ύπαρξη δύο λαών και στην ένταξη των Τουρκοκυπρίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ωσάν να υπάρχει δεύτερο χωριστό κράτος στην Κύπρο, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.
Σε δηλώσεις στη Λάρνακα, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι «την ώρα που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιμένει ότι έχει ξεκαθαρίσει το ζήτημα της μετεξέλιξης και συνέχισης της Κυπριακής Δημοκρατίας και πως υπάρχουν ακόμα προοπτικές για λύση του Κυπριακού εντός του 2016, φαίνεται ότι η Τουρκία έχει θέσει σε πλήρη εφαρμογή το πλάνο Β».
Πρόσθεσε ότι η Τουρκία «επιμένει στην έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την πρόοδο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, να αφαιρεθεί ο όρος μετεξέλιξη, γιατί ακριβώς η Τουρκία επιμένει στην κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας δείχνοντας ότι αυτό το κορυφαίας σημασίας ζήτημα δεν έχει ξεκαθαρίσει, όπως λέει ο κ. Αναστασιάδης».
Ταυτόχρονα, συνέχισε, «μέσα στα πλαίσια της εφαρμογής του πλάνου Β ο κ. Ακιντζί αξιοποιεί την αξιοπιστία που οικοδόμησε ο κ. Αναστασιάδης αλλά και οι ηγεσίες ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ και μέσα από την επίσκεψη του στη Γερμανία επιμένει στην ύπαρξη δύο λαών καθώς επίσης την ένταξη των Τ/κ στην ΕΕ σαν να υπάρχει δεύτερο ξεχωριστό κράτος στην Κύπρο».
Σύμφωνα με τον κ. Λιλλήκα, «είναι ξεκάθαρο ότι μέσα στα πλαίσια του αδιεξόδου που βρίσκονται οι συνομιλίες, έχει ξεκινήσει μια διαδικασία με την ανοχή δυστυχώς ή με την αξιοποίηση των λαθών της κυβέρνησης Αναστασιάδη για να οδηγήσει η Τουρκιά τις εξελίξεις προς την πορεία είτε ενός μοντέλου τύπου Κοσσόβου ή είτε τύπου Ταιβάν, ως αποτέλεσμα του αδιεξόδου στις συνομιλίες».
Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών εξέφρασε την ελπίδα «ο κ. Αναστασιάδης και η κυβέρνηση να αφυπνιστούν και να αναλάβουν δράση με ουσιαστικά μέτρα να τερματιστεί η συστηματική και ουσιαστική αυτή πορεία αναβάθμισης τους ψευδοκράτους».
Οικονομία – ΔΝΤ
------------------------
Στις δηλώσεις του ο κ. Λιλλήκας αναφέρθηκε και στην οικονομία και είπε πως «στην έκθεσή του το ΔΝΤ αναφέρεται σε μια ήπια ανάπτυξη μέχρι το 2020 στην κυπριακή οικονομία της τάξης του 2%. Εάν επαληθευτούν αυτές οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ, τότε στην πράξη σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει πραγματική οικονομική ανάπτυξη, αφού ο αποπληθωρισμός στην Κύπρο είναι περίπου της τάξης του 2% διαγράφοντας έτσι την όποια ανάπτυξη». Πρόσθεσε πως «με ρυθμούς ανάπτυξης του 2% δεν υπάρχει προοπτική και δυνατότητα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της ανεργίας».
Ανέφερε ακόμα ότι «επιβάλλεται η κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα πέρα από τις ευχές και τις διακηρύξεις, έτσι ώστε να δημιουργηθούν κατάλληλες προϋποθέσεις για προσέλκυση ξένων επενδύσεων, να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των υψηλών επιτοκίων και το πρόβλημα έλλειψης ρευστότητας, για να δημιουργηθούν πραγματικές προϋποθέσεις για επενδύσεις στον τόπο μας που θα δημιουργήσουν προοπτικές απασχόλησης στους νέους μας».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Ανάλυση: Οι επιπτώσεις των αλυσιδωτών απεργιών στην κυπριακή οικονομία – Οικονομολόγος στο «Τ»
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις