Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν σθεναρά το έργο που γίνεται και στις δύο πλευρές της νήσου»

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν σθεναρά το έργο που γίνεται και στις δύο πλευρές της νήσου»

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μίλησε για τις επαφές Νούλαντ στην Κύπρο

Απαντώντας σε σχετικό μας ερώτημα για επαφές της Υφυπουργού Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Βικτώρια Νούλαντ, στην Κύπρο, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι στη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, η κ. Νούλαντ «επαναβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν σθεναρά το έργο που γίνεται και στις δύο πλευρές της νήσου, στην κατεύθυνση μιας διευθέτησης».

Πρόσθεσε ότι επίσης συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου.

«Η Υφυπουργός συνεχάρη τον Πρόεδρο για το γεγονός ότι η Κύπρος προετοιμάζεται τώρα να εξέλθει από το πρόγραμμά της με το ΔΝΤ. Επίσης σημείωσαν πως οι αμερικανικές επενδύσεις επταπλασιάστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια. Επιπρόσθετα, συζήτησαν θέματα ασφαλείας και περιφερειακές σχέσεις».

Σε σχέση με τη συνάντηση που η Βικτώρια Νούλαντ είχε την προηγουμένη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι «συζήτησαν την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην εδραίωση των συμφωνιών των ηγετών»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Επίθεση» Νικόλα Παπαδόπουλου σε ΠτΔ για GSI - «Επιτέλους πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του»

«Επίθεση» Νικόλα Παπαδόπουλου σε ΠτΔ για GSI - «Επιτέλους πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του»

Έντονες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης και του υπουργού οικονομικών, για τον τρόπο που χειρίζονται το θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης, διατύπωσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

BEST OF TOTHEMAONLINE