ΧΥΤΥ- Κόσιη: Μέχρι και 40 εκατομμύρια εκτιμώνται τα κέρδη

ΧΥΤΥ- Κόσιη: Μέχρι και 40 εκατομμύρια εκτιμώνται τα κέρδη

Στην ΓΔ Ανταγωνισμού της ΕΕ φάκελος για τα υπερκέρδη του εργολάβου στην ΟΕΔΑ Κόσιης.

Στην Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα καταφύγουν οι κυπριακές αρχές προκειμένου να ανακτηθούν τα υπερκέρδη του εργολάβου από τη λειτουργία της Μονάδας Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Στέρεων Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Κόσιης, τα οποία εκτιμάται ότι φτάνουν μέχρι και τα €40 εκατομμύρια, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, το θέμα αυτό συζητήθηκε σε σύσκεψη, την περασμένη Τρίτη, στο Γραφείο του Εφόρου Κρατικών Ενισχύσεων, παρουσία εκπροσώπων του Γενικού Εισαγγελέα, του Γενικού Ελεγκτή, των αρμόδιων αρχών των Υπουργείων Εσωτερικών και Γεωργίας, καθώς και της Γενικής Λογίστριας, που είναι η αρμόδια αρχή για τις δημόσιες συμβάσεις.

Με βάση τις εκτιμήσεις, τα υπερκέρδη (δηλαδή πέραν του ευλόγου κέρδους) του εργολάβου του έργου (Helector) από το 2006 κυμαίνονται μεταξύ των €30 – 40 εκατομμυρίων.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Χρίστος Χρίστου κλείδωσε την καρέκλα, ο Χριστοδουλίδης κοιτάζει προς ΕΛΑΜ και το ΔΗΚΟ βρίσκεται μπροστά σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι

Ο Χρίστος Χρίστου κλείδωσε την καρέκλα, ο Χριστοδουλίδης κοιτάζει προς ΕΛΑΜ και το ΔΗΚΟ βρίσκεται μπροστά σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι

Στο ΕΛΑΜ, η υπόθεση της προεδρίας έκλεισε πριν καν αρχίσει η εκλογική διαδικασία. Ο Χρίστος Χρίστου, παραμένει στην ηγεσία του κόμματος, χωρίς να έχει απέναντί του ανθυποψήφιο, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά τη συνέχιση της παρουσίας του στην κορυφή της κομματικής πυραμίδας για την επόμενη πενταετία. Το ίδιο ισχύει και για τον Πέτρο Κουντουρέσιη, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου, επίσης χωρίς αντίπαλο.

BEST OF TOTHEMAONLINE