Σ.Κυριακίδου: «Η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, χρειάζεται εξειδικευμένη αντιμετώπιση – Δημιουργία Σπίτι του παιδιού»

Σ.Κυριακίδου: «Η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, χρειάζεται εξειδικευμένη αντιμετώπιση – Δημιουργία Σπίτι του παιδιού»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Βουλευτής και Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Στέλλα Κυριακίδου, σχετικά με την ανάγκη ευαισθητοποίησης της ευρύτερης κοινωνίας για τη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση παιδιών.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται, «Η πρόσφατη υπόθεση πιθανής σεξουαλικής εκμετάλλευσης, σεξουαλικής κακοποίησης και απαγωγής παιδιού στη Λεμεσό φέρνει ξανά στο προσκήνιο την ανάγκη ευαισθητοποίησης των γονιών και της κοινωνίας γενικότερα ότι, στην πλειοψηφία τους σε τέτοιες περιπτώσεις, οι θύτες είναι άτομα στον κύκλο εμπιστοσύνης του παιδιού και της οικογένειας όπως γονείς, συγγενείς, γείτονες, δάσκαλοι, φίλοι».
 
«Συχνά, οι θύτες οι οποίοι θέλουν να προσεγγίσουν ένα παιδί, μπορεί πρώτα να προσεγγίσουν την οικογένεια για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη της. Ακολούθως, υπάρχει μια σταδιακή αποπλάνηση (grooming) του παιδιού από τον ενήλικα, ο οποίος προσεγγίζει το παιδί με σκοπό να το παρενοχλήσει σεξουαλικά. Αυτό μπορεί να γίνει σε οποιονδήποτε χώρο όπως στο σπίτι, στη γειτονιά, στο σχολείο, στο πάρκο, στο διαδίκτυο. Τα άτομα αυτά στοχεύουν παιδιά τα οποία κρίνουν ότι είναι ευάλωτα, δίνοντάς του χρήματα ή δώρα. Είναι σημαντικό να έχουμε ενημερώσει τα παιδιά μας από μικρή ηλικία ώστε όταν προσεγγιστούν με αυτόν τον τρόπο να μπορούν να μας μιλήσουν», συνεχίζει. 
 
«Εξίσου σημαντικό, είναι η ευρύτερη κοινωνία όταν βλέπει παιδιά τα οποία πιθανόν να είναι ευάλωτα, για διάφορους λόγους, να φεύγει από τον ρόλο του θεατή, να αναλαμβάνει την ευθύνη και να ζητά βοήθεια ενημερώνοντας τις αρμόδιες υπηρεσίες».
 
«Όλες οι υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης και σεξουαλικής κακοποίησης χρειάζονται εξειδικευμένη αντιμετώπιση και αυτός είναι ο στόχος της δημιουργίας του «Σπιτιού του Παιδιού», που αποτελεί στόχο της Εθνικής Στρατηγικής για τη Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών», καταλήγει. 

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ με τον θάνατο καθηγήτριας στην Θεσσαλονίκη: Υπέστη εγκεφαλικό μετά από bullying - «Της πετούσαν μπουκάλια και βιβλία»
Οικογενειακή τραγωδία: Μητέρα σκότωσε τα δύο παιδιά της ενώ ο σύζυγός της έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι στη νότια Αμερική
Νέο ξενοδοχείο ανοίγει τις πόρτες του και μας υποδέχεται - Δείτε σε ποια περιοχή και πότε - Φωτογραφίες
VIDEO: Σειρήνες στη Βάση Ακρωτηρίου - Βρετανίδα σύζυγος στρατιωτικού αφηγείται τη δραματική νύχτα με τις κόρες της - «Κάναμε φωλιά...»
Όξφορντ: Πένθος για 15χρονη αθλήτρια - Άφησε την τελευταία της πνοή κατά την διάρκεια αγώνα
Αυτές οι αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων σε αεροδρόμια της Μέσης Ανατολής - Όλες οι πληροφορίες
Ανείπωτη θλίψη για τον θάνατο Ανώτερου Υπαστυνόμου - Η παράκληση της οικογένειας για την κηδεία - Δείτε φωτογραφία του

 

 

 

Σε επιφυλακή η Κύπρος - «O πόλεμος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», λέει ο Τραμπ - Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Σε επιφυλακή η Κύπρος - «O πόλεμος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», λέει ο Τραμπ - Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Μέση Ανατολή, την ώρα που το Ισραήλ εξαπολύει κύμα επιθέσεων και το Ιράν απαντά με μπαράζ πυραύλων και drones. Στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», στην Πάφο, βρέθηκαν οι ηγέτες της Ελλάδας και Γαλλίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν, όπου τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE