Μόνο στην Κύπρο! Ολομέλεια με διαλυμένη Βουλή…

Μόνο στην Κύπρο! Ολομέλεια με διαλυμένη Βουλή…

Την Πέμπτη, (5/4) θα αποφασιστεί εάν θα συγκληθεί εκτάκτως η Ολομέλεια της Βουλής, πάρα το γεγονός ότι διαλύθηκε, αφού στις 22 Μαΐου είναι οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων εκπροσώπων του κυπριακού λαού στο κοινοβούλιο.

Όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, μιλώντας το πρωί της Τρίτης του Πάσχα στο κρατικό ραδιόφωνο η Βουλή σε σύσκεψη Αρχηγών ή εκπροσώπων κομμάτων την Πέμπτη θα αποφασίσει εάν θα συγκληθεί η Ολομέλεια για να εξετάσει τις δυο αναπομπές και 16 αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη για νομοθετήματα που ψηφίστηκαν στην τελευταία Ολομέλεια της Βουλής πριν από τη διάλυση της, τα οποία και κρίθηκαν αντισυνταγματικά.  

Ο κύριος Ομήρου κληθείς να σχολιάσει αναφορές ότι οι Βουλευτές  ψήφισαν βιαστικά τα νομοθετήματα για προεκλογικούς σκοπούς είπε ότι αυτό είναι απαράδεκτο και δεν θα μπει στην διαδικασία να δικαιολογεί πως ψήφισε η Βουλή.

Το σώμα θα πρέπει να αποφασίσει σε διάστημα 15 ημερών εάν θα απορρίψει ή θα υιοθετήσει τις αναπομπές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του ΗΒ για την επανένωση της Κύπρου

ΠτΔ: Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του ΗΒ για την επανένωση της Κύπρου

Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου για την επανένωση της Κύπρου και του λαού της, για τον τερματισμό της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής σε ευρωπαϊκό έδαφος, δήλωσε ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης στην ομιλία του στη δεξίωση του Ύπατου Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου στη Λευκωσία με αφορμή τον εορτασμό των γενεθλίων του Βασιλιά Καρόλου Γ'.