Κίνα: Στόχος η παραγωγή 100.000 ρομπότ το χρόνο

Κίνα: Στόχος η παραγωγή 100.000 ρομπότ το χρόνο

Η χώρα δεσμεύεται επίσης να πουλήσει έως το 2020 ρομπότ αξίας άνω των 30 δισεκατομμυρίων γιουάν, εν μέσω αυξανόμενης ζήτησης στους τομείς της υγείας, επιστημονικής έρευνας και οικιακών υπηρεσιών.

Η Κίνα στοχεύει στο να τριπλασιάσει την ετήσια παραγωγή βιομηχανικών ρομπότ στις 100.000 έως το 2020, συγκριτικά με λιγότερα από 33.000 το 2015, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.

Η χώρα δεσμεύεται επίσης να πουλήσει έως το 2020 ρομπότ αξίας άνω των 30 δισεκ. γιουάν (4,6 δισεκ. δολαρίων), εν μέσω αυξανόμενης ζήτησης στους τομείς της υγείας, επιστημονικής έρευνας και οικιακών υπηρεσιών, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορίας.

Η Κίνα προσπαθεί να αναβαθμίσει τον μεταποιητικό της κλάδο μέσω τεχνολογικών καινοτομιών καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με συρρίκνωση του εργατικού της δυναμικού και αύξηση του εργατικού κόστους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κατηγορεί τον ΠτΔ για «προσβολή» των Τ/κ ο Τατάρ - «Εξυπηρετεί τις δικές του ατζέντες, οξύνει τις εντάσεις»

Κατηγορεί τον ΠτΔ για «προσβολή» των Τ/κ ο Τατάρ - «Εξυπηρετεί τις δικές του ατζέντες, οξύνει τις εντάσεις»

Για «προσβολή» των Τουρκοκυπρίων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη με τις δηλώσεις του σε σχέση με την υπόθεση παράνομης κράτησης των 5 Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα, κάνει λόγο ο Ερσίν Τατάρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE