ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δάκρυα χαράς στις Κεντρικές Φυλακές – Παρέα με τα παιδιά της η Έλενα Σκορδέλη - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δάκρυα χαράς στις Κεντρικές Φυλακές – Παρέα με τα παιδιά της η Έλενα Σκορδέλη - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Γιόρτασαν την γιορτή της μάνας μαζί με τα παιδιά τους γυναίκες υπόδικοι και κατάδικοι των Κεντρικών Φυλακών.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Ημέρα της μάνας η 8η Μαΐου και φυσικά όλες οι μητέρες έδωσαν και πήραν αγκαλιές από τα παιδιά τους και όχι μόνο. Το ίδιο όμως έγινε και στις Κεντρικές Φυλακές.

Για τις γυναίκες κρατούμενες ίσως η Κυριακή (08/05/2016) θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη τους για αρκετό καιρό. Τα παιδιά τους, τούς επισκέφτηκαν στις Κεντρικές Φύλακες και πέρασαν μαζί αυτή την ξεχωριστή γιορτή για κάθε μάνα.

Δεκαπέντε παιδιά και εγγονάκια κρατούμενων γυναικών πέρασαν την πύλη των Κεντρικών Φυλακών το πρωί της Κυριακής (08/05) και έδωσαν την ζεστή αγκαλιά που χρειάζεται μια μάνα.

Η διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών μετά από χρόνιο αίτημα των γυναικών υποδίκων και κατάδικων, διοργάνωσε την Κυριακή (08/05) εκδήλωση προς τιμή την μάνας. Σύμφωνα με την διευθύντρια των Κεντρικών Φυλάκων, Άννα Αριστοτέλους, για πρώτη φορά παιδιά κρατουμένων πέρασαν την ημέρα τους μαζί με της μαμάδες και τις γιαγιάδες τους.

Όπως μας ανέφερε η κ. Αριστοτέλους, τα παιδιά έπαιξαν μαζί με της μαμάδες τους ποδοσφαιράκι, μπάλα, ενώ χόρεψαν και τραγούδησαν ξεχνώντας για λίγο πως βρίσκονται στις φύλακες.

Η ατμόσφαιρα ήταν τόσο όμορφη που τα παιδιά δεν ήθελα να φύγουν. Ξεναγήθηκαν στα κελιά των μαμάδων τους με τις στιγμές να είναι ιδιαίτερα φορτισμένες  συναισθηματικά.

Στις φωτογραφίες που εξασφάλισε η ιστοσελίδα μας, ToThemaOnline, φαίνεται η Έλενα Σκορδέλη να παίζει ποδοσφαιράκι με τον μικρό της γιο, ενώ άλλη μια κρατούμενη να χορεύει μαζί με την μικρή της κόρη.

 

 

 

Σίγουρα δεν είναι και ό,τι καλύτερο για μια μάνα να είναι μακριά από τα παιδιά της και πόσο μάλλον να βρίσκεται έγκλειστη σε σωφρονιστικό ίδρυμα.

Όμως έστω και αυτό που έγινε την Κυριακή (08/05) έζησαν για λίγο, στιγμές ευτυχίας δίπλα από τα ίδια τους τα σπλάχνα.

Να σημειώσουμε πως για μια ακόμη φορά, η διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών εφαρμόζει καινοτομίες έτσι ώστε το σωφρονιστικό ίδρυμα να αλλάξει χαρακτήρα και νοοτροπία.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top