Αρχίζουν οι αεροψεκασμοί στη Λάρνακα για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Αρχίζουν οι αεροψεκασμοί στη Λάρνακα για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Αεροψεκασμούς για καταπολέμηση των κουνουπιών θα διενεργήσει την Παρασκευή 20 Μαΐου ο Δήμος Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Δήμος Λάρνακας σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών και κατόπιν έγκρισης του Τμήματος Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος  και των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Κράτους, θα διενεργήσει αεροψεκασμούς για καταπολέμηση των κουνουπιών, στην περιοχή των αλυκών (από τις Καμάρες μέχρι το Παρατηρητήριο Πουλιών παρά το Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο) την Παρασκευή 20 Μαΐου από τις 07.30 μέχρι τις δέκα το πρωί».

Προστίθεται ότι «εναλλακτική  ημερομηνία σε περίπτωση  μη ευνοϊκών καιρικών συνθηκών ή τεχνικών προβλημάτων, έχει οριστεί η Δευτέρα 23 Μαΐου τις ίδιες ώρες».

Οι αεροψεκασμοί θα επιχειρούνται σε χαμηλό ύψος  για καλύτερα αποτελέσματα και θα διεξάγονται με τη χρήση βιολογικών παρασκευασμάτων. Θα χρησιμοποιηθεί το αεροσκάφος της Μονάδας Πτητικών Μέσων του Τμήματος Δασών τύπου “Air Tractor 802” κίτρινου χρώματος με αριθμό εγγραφής FD-1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «κατά την ώρα του ψεκασμού το μονοπάτι της φύσης από τις Καμάρες μέχρι το Στρατόπεδο της Αλυκής θα είναι κλειστό για το κοινό το οποίο καλείται όπως συνεργάζεται με τους αρμόδιους λειτουργούς του Δήμου».

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με το γραφείο των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Λάρνακας στα τηλέφωνα 24816559 και 24816557.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Επιτροπή Οικονομικών: Προς συζήτηση την Δευτέρα οι προτάσεις νόμου για τις εκποιήσεις

Επιτροπή Οικονομικών: Προς συζήτηση την Δευτέρα οι προτάσεις νόμου για τις εκποιήσεις

Ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών τίθενται τη Δευτέρα για συζήτηση τα δύο κυβερνητικά νομοσχέδια που αφορούν την αναβάθμιση του υφιστάμενου μηχανισμού επιβεβαίωσης χρέους του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, με την προσθήκη δυνατότητας αναδιάρθρωσης του χρέους, καθώς και προσθήκη μηχανισμού συμμόρφωσης με τις αποφάσεις αυτού.

BEST OF TOTHEMAONLINE