ΕΛΛΑΔΑ

Πτήση θρίλερ στο Αιγαίο: Eλληνικά F-16 «αναχαίτισαν» πολιτικό αεροσκάφος

Πτήση θρίλερ στο Αιγαίο: Eλληνικά F-16 «αναχαίτισαν» πολιτικό αεροσκάφος

Το πολιτικό αεροσκάφος δεν επικοινώνησε με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές αναφέροντας τη θέση του και επιβεβαιώνοντας το στίγμα του.

Συνέχισε να πετά σε μεγάλο ύψος πάνω από την ελληνική επικράτεια και να μην ανταποκρίνεται στις κλήσεις της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

To Athens Control σήμανε συναγερμό. Δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής που βρίσκονταν σε κατάσταση readiness απογειώθηκαν και προσέγγισαν το άγνωστο αεροσκάφος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Protothema, επί μία ώρα το αεροσκάφος δεν απαντούσε στις κλήσεις που του γίνονταν μέσω ασυρμάτου από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, σύμφωνα με τις ισχύουσες πάγιες διαδικασίες το αεροσκάφος χαρακτηρίστηκε renegade (αποστάτης). Τα δύο F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας το προσέγγισαν, το αναγνώρισαν και το αναχαίτισαν εικονικά. Όμως οι πιλότοι του πολιτικού αεροσκάφους συνέχισαν να μην ανταποκρίνονται και να μην δηλώσουν την ταυτότητά τους μέσω του ασυρμάτου!

Οι πιλότοι των ελληνικών μαχητικών χρειάστηκε να περάσουν μπροστά, δεξιά και αριστερά, από το πολιτικό αεροσκάφος προκειμένου ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του μεγάλου Boeing να ενεργοποιηθούν, να γυρίσουν συχνότητα και να καλέσουν τις αρμόδιες ελληνικές αρχές δηλώνοντας την ταυτότητα τους.

Θα μπορούσε να είναι το υποθετικό concept μιας άσκησης ή ένα ευφάνταστο σενάριο κάποιου μυθιστορήματος.

Η αλήθεια είναι ότι το περιστατικό αυτό συνέβη στην πραγματικότητα την Πέμπτη 19 Μαϊου προκαλώντας συναγερμό στις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες που ελέγχουν την εναέρια κυκλοφορία στο FIR Αθηνών αλλά και στηνΠολεμική Αεροπορία που ενεργοποίησε τα σχέδια για την αντιμετώπιση των αεροσκαφών που θεωρούνται σαν «renegade» απογειώνοντας δύο αεροσκάφη επιφυλακής.

Το πολιτικό αεροσκάφος ανήκε σύμφωνα με πληροφορίες στην μεγάλη αμερικανική αεροπορική εταιρεία Delta και εκτελούσε πτήση από τη Γαλλία προς το Κουβέιτ.

Το θρίλερ με το πολιτικό αεροσκάφος της Delta διήρκεσε μία ώρα, από τις 19:10 της 19ης Μαϊου που το αεροσκάφος μπήκε στο FIR Αθηνών, μέχρι τις 20:10, που το Boeing βγήκε από την περιοχή ευθύνης της Αθήνας.

 

Οπως αναφέρουν ενημερωμένες πηγές, στις 19:38 της Πέμπτης απογειώθηκε ένα ζεύγος F-16 της 115 Πτέρυγας Μάχης, με σκοπό την αναχαίτιση του πολιτικού αεροσκάφους. Στις 19:49 το αεροσκάφος της Delta αναχαιτίστηκε εικονικά 7 ναυτικά μίλια ανατολικά της Σαντορίνης.

Για να δώσουν την θέση τους και την ταυτότητά τους μέσω ασυρμάτου οι πιλότοι της Delta χρειάστηκε να δουν τα F-16 μπροστά τους...

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή έξω από Σωματείο: Σύλληψη τριών αλλοδαπών προσώπων - Τι συνέβη

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Τέσσερις συλλήψεις για ναρκωτικά - Βρήκαν σακουλάκια με κάνναβη και άλλες ουσίες στις οικίες τους

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



Το εκλογικό πανόραμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: 20 νέοι Δήμοι, 5 ΕΟΑ και 30 Συμπλέγματα Υπηρεσιών Κοινοτήτων

Το εκλογικό πανόραμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: 20 νέοι Δήμοι, 5 ΕΟΑ και 30 Συμπλέγματα Υπηρεσιών Κοινοτήτων

Είκοσι νέοι Δήμοι, πέντε Επαρχιακοί Οργανισμοί Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ), τριάντα Συμπλέγματα Υπηρεσιών Κοινοτήτων συνθέτουν τη νέα εικόνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κύπρο, που θα πάρει σάρκα και οστά μετά τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, που σηματοδοτούν μια νέα αρχή όσον αφορά στους δήμους και στις κοινότητες της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top