Θα διαρκέσει μέρες η επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης

Θα διαρκέσει μέρες η επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης

Ξεκίνησε η πρώτη φάση, αναμένεται να ολοκληρωθεί ώσπου να πέσει η νύχτα

Μέχρι να αδειάσει ο καταυλισμός της Ειδομένης θα συνεχιστεί η επιχείρηση της αστυνομίας που ξεκίνησε σήμερα νωρίς το πρωί και αναμένεται, η πρώτη της φάση, να ολοκληρωθεί ώσπου να πέσει η νύχτα.

Η διαδικασία εκκένωσης θα διαρκέσει μερικές μέρες, ενώ, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, οι πρόσφυγες και μετανάστες θα μεταφέρονται σε κέντρα φιλοξενίας που έχουν ήδη ετοιμαστεί. Χώροι φιλοξενίας υπάρχουν μέχρι στιγμής για περίπου 6.500 άτομα και αναμένονται να δημιουργηθούν σύντομα και άλλα κέντρα, προκειμένου να φιλοξενήσουν τους περίπου 10.000 ανθρώπους που «εγκλωβίστηκαν» στην περιοχή όταν έκλεισε η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι πρόσφυγες που βρίσκονταν στον καταυλισμό ήταν ενημερωμένοι από χθες για την επιχείρηση με αποτέλεσμα να μη δημιουργούνται εντάσεις και όλα να βαίνουν ομαλά

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για ανασχηματισμό - «Τα διαβάζω, χαμογελώ και συνεχίζω τη δουλειά μου» - Οι ενέργειες της ΚΔ για τους 5 Ε/κ στα κατεχόμενα

ΠτΔ για ανασχηματισμό - «Τα διαβάζω, χαμογελώ και συνεχίζω τη δουλειά μου» - Οι ενέργειες της ΚΔ για τους 5 Ε/κ στα κατεχόμενα

Απάντηση στα όσα αξιώνει η Τουρκία στις επιστολές της προς τον ΓΓ των ΗΕ έδωσαν ο ίδιος ο ΓΓ των ΗΕ, αλλά και ο Βρετανός Υπουργός Ευρώπης κατά τη διευρυμένη διάσκεψη για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE