Ομήρου: Υπονόμευση της διαπραγματευτικής διαδικασίας τα όσα έγιναν στην Κωνσταντινούπολη

Ομήρου: Υπονόμευση της διαπραγματευτικής διαδικασίας τα όσα έγιναν στην Κωνσταντινούπολη

Ευθεία υπονόμευση της διαπραγματευτικής διαδικασίας και παραβίαση ρητών προνοιών των περί Κύπρου ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας αποτελεί η συνέργεια από πλευράς ΟΗΕ για αναβάθμιση του Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, στην Κωνσταντινούπολη, τονίζει ο Γιάννης Ομήρου, Προεδρεύων της Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Βουλής.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Ομήρου αναφέρει ότι “σε βαρύτατο ολίσθημα υπέπεσαν Έσπεν Άϊτα και Μπαν Γκι Μουν με τη συμπεριφορά που επέδειξαν στην Κωνσταντινούπολη”.

“Η συνέργεια τους στην προσπάθεια του Ταγίπ Ερτογάν να αναβαθμίσει το Μουσταφά Ακιντζί, συνιστά ευθεία υπονόμευση της διαπραγματευτικής διαδικασίας και παραβίαση ρητών προνοιών των περί Κύπρου ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας”, αναφέρει ο κ. Ομήρου.

Υποδεικνύει ότι “απλές διαμαρτυρίες δεν είναι αρκετές και θα πρέπει να υπάρξει επίσημη καταγγελία προς το Συμβούλιο Ασφαλείας με αίτημα, απολογία και επανόρθωση”.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ώρες αποφάσεων για τέσσερα νέα οδοφράγματα – Το «ναι» της Λευκωσίας, ο ρόλος Φιντάν και η κρίσιμη τριμερής

Κυπριακό: Ώρες αποφάσεων για τέσσερα νέα οδοφράγματα – Το «ναι» της Λευκωσίας, ο ρόλος Φιντάν και η κρίσιμη τριμερής

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή εισέρχεται το Κυπριακό, με τις επόμενες ημέρες να θεωρούνται καθοριστικές για το κατά πόσο θα υπάρξει μια πρώτη συμφωνία που θα μπορούσε να δώσει νέα ώθηση στις προσπάθειες επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE