Υπ.Yγείας: Λήξαν πρέπει να θεωρείται το θέμα με το λανθασμένο τεστ διαβητικών

Υπ.Yγείας: Λήξαν πρέπει να θεωρείται το θέμα με το λανθασμένο τεστ διαβητικών

Το πρόβλημα που προέκυψε τις τελευταίες μέρες και αφορά τα αυξημένα σάκχαρα, που παρουσιάζονταν στο αίμα ασθενών, λόγω ακατάλληλων αντιδραστηρίων, που χρησιμοποιούσαν για τη διεκπεραίωση βιοχημικών αναλύσεων στα κρατικά νοσοκομειακά εργαστήρια θεωρείται λήξαν.

Σύμφωνα με διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Υγείας προς τον Σύνδεσμο Διαβητικών Κύπρου το λάθος έχει ήδη διευθετηθεί.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Διαβητικών, Μιχάλης Μέζος, σε επικοινωνία που είχαν με το Υπουργείο Υγείας έλαβαν τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις ότι το πρόβλημα έχει επιλυθεί, σημειώνοντας ότι κατά τη διεξαγωγή των αναλύσεων γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1c) γίνεται από σήμερα επιπλέον επιβεβαίωση, για την ορθότητά τους.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Σε μια καθοριστική κίνηση διαφάνειας και λογοδοσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προχώρησε στη δημοσιοποίηση όλων των εκθέσεων που του υποβλήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναφορικά με την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την επαρχία Λεμεσού. Όπως είχε δεσμευτεί δημοσίως, η ενημέρωση προς τους πολίτες γίνεται με πλήρη διαφάνεια, μέσα από αδιαμεσολάβητη πρόσβαση στα στοιχεία που καταγράφουν βήμα προς βήμα τη διαχείριση της κρίσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE