Ιστορική επίσκεψη Ομπάμα στη Χιροσίμα - Κατέθεσε στεφάνι στο κενοτάφιο

Ιστορική επίσκεψη Ομπάμα στη Χιροσίμα - Κατέθεσε στεφάνι στο κενοτάφιο

Ο Μπαράκ Ομπάμα έφθασε σήμερα (28/5), το απόγευμα (τοπική ώρα) στο Πάρκο της Ειρήνης στη Χιροσίμα, που είναι αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων.

Έτσι ο Ομπάμα, έγινε ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέπτεται το μέρος αυτό στην ιαπωνική πόλη που καταστράφηκε από αμερικανική ατομική βόμβα το 1945.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, κατέθεσε στεφάνι από λουλούδια μπροστά στο κενοτάφιο, μέσα στο οποίο υπάρχουν δεκάδες τόμοι με τα ονόματα των θυμάτων της πυρηνικής βόμβας που έριξαν οι Αμερικανοί στην πόλη στις 6 Αυγούστου του 1945.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Φιντάν στα Κατεχόμενα, για να δώσει τη γραμμή της Άγκυρας-Ο Ερχιουρμάν αναμένει οδηγίες, στο τραπέζι τέσσερα οδοφράγματα και αποναρκοθέτηση

Κυπριακό: Ο Φιντάν στα Κατεχόμενα, για να δώσει τη γραμμή της Άγκυρας-Ο Ερχιουρμάν αναμένει οδηγίες, στο τραπέζι τέσσερα οδοφράγματα και αποναρκοθέτηση

Με το Κυπριακό να βρίσκεται σε μια νέα περίοδο έντονων διπλωματικών διεργασιών, η σημερινή παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, στα κατεχόμενα, αποκτά ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα. Μία μόλις εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση των δύο ηγετών με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η Άγκυρα καλείται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της, απέναντι στις τελευταίες προτάσεις για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

BEST OF TOTHEMAONLINE