Ιστορική επίσκεψη Ομπάμα στη Χιροσίμα - Κατέθεσε στεφάνι στο κενοτάφιο

Ιστορική επίσκεψη Ομπάμα στη Χιροσίμα - Κατέθεσε στεφάνι στο κενοτάφιο

Ο Μπαράκ Ομπάμα έφθασε σήμερα (28/5), το απόγευμα (τοπική ώρα) στο Πάρκο της Ειρήνης στη Χιροσίμα, που είναι αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων.

Έτσι ο Ομπάμα, έγινε ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέπτεται το μέρος αυτό στην ιαπωνική πόλη που καταστράφηκε από αμερικανική ατομική βόμβα το 1945.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, κατέθεσε στεφάνι από λουλούδια μπροστά στο κενοτάφιο, μέσα στο οποίο υπάρχουν δεκάδες τόμοι με τα ονόματα των θυμάτων της πυρηνικής βόμβας που έριξαν οι Αμερικανοί στην πόλη στις 6 Αυγούστου του 1945.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο Κυπριακό προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλίων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου για να εξεταστούν τα όποια θετικά βήματα όσον αφορά τα Ευρωτουρκικά, ανέφερε, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE